null

Koskelan Setlementti ry

Kielet Haku
På svenska In English

Koskelan Setlementti
Rautatienkatu 25, 44150 Äänekoski
koskela@aanekoski.fi

Ilmoittautumiset ja tiedustelut p. 0400 115 366

ASIAKASNEUVONTAPISTE avoinna

Asiakaspalvelun uudet aukioloajat:
ma-ti klo 12-18, ke 12-17.30, to 9-16, pe suljettu


Muutokset aukioloaikoihin:  www.koskelansetlementti.net

OPINTOTOIMISTO
Kurssimaksut, laskutukset, tilavuokraukset ym.
Anu Pajunurmi-Oksanen p. 0400 115 360,  Hanna Kemiläinen p. 040 146 1043

KANSALAISOPISTON LUKUVUOSI  
19.9.-4.12.2022
9.1-13.4.2023

Kurssikohtaiset alkamisajat löydät kurssikuvauksesta!

LOMA-AJAT  
Syys­loma       vko 42           17.10. - 23.10.2022
Talviloma      vko 9             27.2. - 5.3.2023

TILINUMERO
Koskelan Setlementti ry FI46 4764 0010 0912 03

___________________________________________________________________

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautua voit

verkkoilmoittautumisen kautta: www.koskelansetlementti.net
puhelimitse:   0400 115 366
käymällä opiston palvelupisteessä: Rautatienkatu 25, Äänekoski


Kurssille tulee ilmoittautua, ilmoittautuminen on sitova.  
Mikäli kurssille tuloa ei peruta vähintään viisi päivää ennen kurssin alkua, laskutetaan kurssimaksusta puolet. Ilmoittautumista ei voi tehdä eikä perua tekstiviestillä  tai sähköpostilla. Mikäli kurssi on täynnä, suosittelemme ilmoittautumaan varasijalle. Ilmoitamme mikäli kurssille vapautuu paikka. Tämä ohjeistus koskee kansalaisopiston kursseja. Kansanopiston kursseille on omat peruutusehdot jotka löytyvät kurssikuvauksesta.

Lyhytkurssien toteutuminen vahvistetaan tekstiviestillä noin viikkoa ennen kurssin alkamista. Muiden kurssien alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssien peruuntumiset ja äkilliset muutokset ilmoitetaan tekstiviestillä. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.


MAKSAMINEN/MAKSUTAVAT

 1. Kurssin maksu verkossa ilmoittautumisen yhteydessä
  verkkopankissa, ePassilla, Smartum-saldolla
 2. Toimistossa
  Pankkikortilla, käteisellä, Smartum-, Edenredsetelillä, ePassilla
 3. Sovelluksella
  Edenred, Eazybreak, Smartum, Tyky
 4. Laskulla
  Saat maksulinkin sähköpostiisi (osoitteesta no-reply@opistopalvelut.fi) mikäli et ole maksanut muilla tavoilla. 


OPINTOMAKSUT

Musiikin yksilöopetuksen ja kuvataidekoulun kurssimaksuista lähetetään maksulinkit sähköpostiin. 

Maksamattomista kurssimaksuista lähetetään maksumuistutus (5 €), jonka jälkeen lasku siirtyy perintään (Ropo Capital). Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskelupaikan menetyksen.

Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Toteutumattomista kursseista kurssimaksu palautetaan. Poikkeustilanteessa, mikäli kurssit joudutaan siirtämään etäopetukseksi tai lakkauttamaan, kurssimaksujen palautusehdot löytyvät nettisivuiltamme. Pitkäaikaiset poissaolot voidaan hyvittää lääkärintodistuksella.

Mikäli kurssimaksua ei ole maksettu syyskuun loppuun mennessä, lähetämme avoimista maksuista maksulinkin sähköpostiin, joka on voimassa 14vrk. Laskut lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla, osoitteesta  no-reply@opistopalvelut.fi. Tarkastathan myös roskapostisi! Postitse lähetettävistä laskuista perimme 2 €:n laskutuslisän.

Laskutusta varten tarvitaan opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot
 Lyhytkurssit tulee maksaa vasta kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta (vaikka eräpäivä olisi aiemmin). 

Yli 70 € maksavat kurssit voi halutessaan maksaa 2. erässä, ole yhteydessä asiakaspalvelupisteeseen.


ALENNUKSET

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja (eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat)

 • Eläkeläiset: Eläkeläinen voi saada 7 € alennukseen yhdeltä valitsemaltaan kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100200 ja varaa alennus (soittamalla tai netin kautta). Opistosetelialennuksia myönnetään niin monelle kun niitä riittää. Oikeus alennukseen on todistettava tarvittaessa. Jos ilmoittaudut netin kautta, ole yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse asiakaspalveluun, kirjaamme alennuksen valitsemasi kurssin kurssimaksuun. 
 • Työttömät: Työtön voi saada 20 € alennuksen valitsemaltaan opiston kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100300 ja varaa alennus, 40 ensimmäistä ilmoittautunutta saa alennuksen. Työttömyys on todistettava, joko lähettämällä koskela@aanekoski sähköpostiin todistus työttömyydestä tai käymällä näyttämässä todistusta opiston palvelupisteellä. Ilmoittautudu normaalisti myös varsinaiselle kurssille johon haluat osallistua, alennus vähennetään kurssihinnasta.
 • Maahanmuuttajat: Alennus on huomioitu suomen kielen kurssimaksuissa.
 • Kipinä-etu: Toimeentulotukea saavat ovat oikeutettuja KIPINÄ -etuun, jolla mahdollisuus yhteen maksuttomaan kurssiin. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken kauden. Kysy lisää asiakasneuvonnasta.
 • Paljousalennus:  joka kolmas kurssi -20 €. Voit hyödyntää etua koko lukuvuoden ajan. Alennus on henkilökohtainen. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, ole yhteydessä asiakasneuvontaan.


HYVÄ TIETÄÄ

 • Ryhmäkoko minimi on 7 henkilöä. Liikunnan ryhmissä taajamassa minimi on 10 henkilöä. Ryhmän toiminta voi loppua, jos ryhmä on toistuvasti vajaalukuinen (kolme kertaa peräkkäin).
 • Kielten jatkokursseilla (lukuvuoden kestävissä) on mahdollisuus opiskella 3-6 opiskelijan pienryhmässä, jos minimiopiskelijamäärä ei toteudu. Pienryhmämaksu määräytyy opiskelijoiden määrän mukaan ja on perusmaksua korkeampi. Pienryhmän aloittamisesta sovitaan aina ryhmän kanssa erikseen.
 • Lukuvuoden kestävissä opintoryhmissä voi jäädä yksi opetuskerta korvaamatta (esim. opettajan sairastumisen vuoksi on tunti peruttu). 
 • Kursseilla tarvittavat oppikirjat ja materiaalit (esim. puutavara, savi, langat, kankaat) opiskelija maksaa itse. 
 • Ryhmässä voi käydä yhden kerran tutustumassa maksutta (ei lyhytkurssit ja yksilöopetus). Muistathan ilmoittautua, mikäli jatkat ryhmässä.
 • Opisto ei ole tapaturmavakuuttanut opiskelijoita. 
 • Opiskelutodistuksesta veloitamme kahdeksan euroa.
 • MUUTOKSET OPETUSPAIKKOIHIN JA AIKOIHIN OVAT MAHDOLLISIA. Äkillisistä muutoksista ilmoitamme aina tekstiviestillä.