Pöytyän kunta/Auranlaakson kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

830211 Alexander -tekniikkaa arkeen!

Kärsitkö niska- ja hartiakivuista, selkäkivuista tai stressioireista? Rasittaako istumatyö? Tuntuuko liikkuminen vaikealta ja raskaalta? Tule tutkimaan oman keho-mielesi toimintaan, ymmärrä sen ilmentämien oireiden syyt ja löydä parempi toimintakyky arjessa Alexander-tekniikan avulla! Lisätietoa kurssista ko. kurssin kohdalta www.opistopalvelut.fi/auranlaakso, opiston toimistosta tai opiston peda.net -sivuilta.

ALEXANDER-TEKNIIKKAA ARKEEN!

 

Tämä Alexander-tekniikkaa arkeen! -kurssi on eräänlainen "Jokaisen kehonomistajan ABC-kurssi", joka on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat valmiita tutkimaan omaa ajatteluaan, kehoaan ja liikkumistaan ja niiden suhdetta stressireaktioihin ja kehossa ilmeneviin lihasjännityksiin ja kipuoireisiin. Kurssi ei sisällä mitään sykettä nostavia liikeharjoituksia, jumppaa tms. ja soveltuu siksi kaikille, ihmisen ikään tai kuntoon katsomatta. Kurssin tavoitteena on oppia ymmärtämään paremmin oman keho-mielen toimintaa, sekä suuntautua Alexander-tekniikan avulla kohti luonnollista olemista, ajattelua ja liikkumista, joka tukee sen terveyttä, tasapainoa ja toimintakykyä.

Voit lukea aiemmin tälle kurssille osallistuneiden ihmisten antamia palautteita täältä https://www.facebook.com/pg/AlexanderTekniikkaTurku/reviews/?ref=page_internal löytyvältä Facebook-sivulta.

 

Huomio! Ota solumuovisen alustan lisäksi mukaan kurssille yhteensä n. 15 cm nippu kirjoja, joista vähintään yksi on kovakantinen, muut voivat olla pokkareita. Kirjojen tulisi olla 1-3 cm paksuisia ja kooltaan max. 21 x 14 cm. Ota mukaan myös kaksi n. 50 x 65 cm kokoista käsipyyhettä kyynärpäiden alle puoliselinmakuulla tehtävää niskan ja selän rentoutusharjoitusta varten. Pidämme kurssipäivän aikana 45 min lounastauon ja 15 min kahvitauon.

 

Opettajan esittely Alexander-tekniikan, sekä ns. tekniikattoman meditaation ja itsetutkimuksen opettaja Turo Vuorenpuro (s. 1971) aloitti kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen liittyvän uransa Helsingissä Taiji-opettajana 1995-1996 ja joogaopettajana 1998-2004. Hän on opiskellut joogaa, meditaatiota ja itsetutkimusta Suomessa, Intiassa, Sri Lankassa, Ruotsissa, Australiassa, Italiassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Portugalissa. Hän aloitti Alexander-tekniikan opiskelun Helsingissä 1999 ja kouluttautui lopulta tekniikan opettajaksi Lontoossa 2006-2009. Muutettuaan Iso-Britanniasta takaisin Suomeen 2010 hän on opettanut Alexander-tekniikkaa, meditaatiota ja itsetutkimusta Turussa, sekä eri puolilla Länsi-Suomea. Turon kotisivujen osoite on http://www.alexandertekniikkaturku.com/.

 

Valmistaudu kurssille lukemalla seuraavat Alexander-tekniikkaan liittyvät blogikirjoitukset:

 

http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/mihin-luonnollinen-liikkuminen-perustuu http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/mita-luonnollinen-on http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/anna-pn-suuntautua-eteen-ja-yls http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/ponnistelen-siis-olen http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/tama-ja-tassa

 

Halutessasi voit lukea seuraavat Alexander-tekniikkaan, aivoihin ja ajatteluun liittyvät kirjat, joihin saatat kuulla opettajan viittaavan tällä kurssilla, mutta niiden lukeminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä ennen kurssia.

 

Body Learning by Michael Gelb (suom. Vapaana oppimaan) How You Stand, How You Move, How You Live, Missy Vineyard The Use of the Self, F.M. Alexander The Brain - The Story of You, David Eagleman (suom. Aivot - ihmisen tarina) Thinking, Fast and Slow, Daniel Kahneman (suom. Ajattelu, nopeasti ja hitaasti) The Subtle Art of Not Giving a Fuck, Mark Manson (suom. Kuinka olla piittaamatta paskaakaan)

Opettaja: Vuorenpuro Turo

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/fys. ja kemian lk, Urpontie 2, 21380 Aura

Päivä ja kello: La: 10.30 - 16.00 Su: 10.30 - 16.00

Kevätlukukausi: 11.1.2020 - 12.1.2020 (12 oppituntia)

Kurssimaksu: 18,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2019 18:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit