null

Etelä-Helsingin kansalaisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

Ohjeet

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on aina sitovaKurssimaksu tulee suorittaa viimeistään 30 vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Tarvittaessa ota yhteyttä toimistoon lisämaksuajasta tai laskun maksamisesta useammassa erässä. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, tutustu ohjeisiin seuraavassa kappaleessa. Pois jääminen ei ole peruminen. Maksamatta jäänyt kurssimaksu siirtyy perintään.  

Maksuvaihtoehdot  

Voit maksaa kurssiostoksesi verkkokaupassa seuraavilla maksutavoilla: 

  • verkkopankki 
  • luottokortti
  • EazyBreak
  • SmartumPay
  • MyEdenred
  • ePassi

Toimistolla maksettaessa voit maksaa seuraavilla maksutavoilla: 

  • käteinen
  • pankki/luottokortti
  • Smartum-, Virike- ja Tyky-setelit
  • Edenred-kortti

Kulttuuriedulla voit maksaa kaikkia muita paitsi kielikursseja. Liikuntaedulla voit maksaa liikunnan ja tanssin kursseja. Työnantajan myöntämät edut (kuten SmartumEdenred jne.) ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa esim. perheenjäsenten kursseja.  

Apua maksuja koskien saat soittamalla (09) 622 9580. 

Näin voit perua ilmoittautumisesi

Voit perua ilmoittautumisesi maksutta viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkamista. Kurssilta pois jääminen ja/tai kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole peruminen. Perumaton kurssi laskutetaan, vaikka et olisi käynyt kurssilla.  

Voit tehdä perumisen kätevästi ilmoittautumisnumerollasi tai kurssin numerolla valitsemalla vihreästä palkista omat tiedot.

Saat perumisesta vahvistuksen sähköpostiisi.   

Muu kuin nettiperuminen on tehtävä kirjallisesti joko sähköpostilla toimisto.etko@kvs.fi tai kirjeitse Etelä-Helsingin kansalaisopisto, Bulevardi 21, 00180 HelsinkiOpisto vahvistaa kirjallisen perumisen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Muistathan ilmoittaa oma-aloitteisesti tiliyhteystietosi opistosihteerille marja.karlin@kvs.fi maksetun kurssimaksun palauttamista varten.  

Jos terveydentilasi estää sinua osallistumasta, voit peruuttaa ilmoittautumisesi ja saada kurssimaksusta osan takaisin lääkärintodistuksen perusteella. Jäljellä olevien kertojen maksu palautetaan vähennettynä 10 euron toimistomaksulla. 

Jos kurssi on jo täynnä  

Myös varasijalle kannattaa ilmoittautua, sillä kurssipaikkoja saattaa vapautua. Järjestämme myös mahdollisuuksien mukaan rinnakkaiskursseja, jos kysyntä on riittävää. Ilmoitamme vapautuneesta kurssipaikasta sähköpostiviestillä. Jos jäät varasijalle, älä maksa kurssia. 

Ilmoittauduin väärälle kurssille tai haluan vaihtaa kurssia 

Kurssia on mahdollista vaihtaa vielä kurssien alettua vapaiden paikkojen puitteissa. Ota yhteyttä opistosihteeriin marja.karlin@etko.fi 

Jos opisto peruu kurssin  

Opistolla on oikeus perua kurssi, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi (osallistujaminimi). Maksettu kurssimaksu palautetaan.  

Tuntien peruuntuminen  

Etsimme aina sijaista, jos opettaja esim. sairastuu. Useamman kuin yhden perumisen sattuessa samalle lukukaudelle opisto palauttaa kurssimaksun pitämättä jääneen kurssikerran/-kertojen osalta. Yksi ryhmämuotoisen 12 viikon kurssin kurssikerta voidaan perua korvauksetta, jos emme pysty saamaan sijaista tai järjestämään rästituntia.  

Saat tiedot kurssiasi koskevista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista joko antamaasi puhelinnumeroon tekstiviestillä tai jos puhelinnumeroa ei ole käytössämme, antamaasi sähköpostiosoitteeseen.  

Alennukset 

Alennukset koskevat ryhmämuotoisia kursseja. Alennuksia ei myönnetä jälkikäteen. Alennuksia ei voi yhdistää. 

Opetushallitus tukee työttömien, eläkeläisten ja maahanmuuttajien osallistumista kansalaisopistojen kursseille myöntämällä opintosetelityyppistä avustusta. Avustuksen määrä vaihtelee vuosittain. Alennettu hinta on merkitty ao. kurssin kohdalle. Toimita alennukseen oikeuttava todistus toimistolle viimeistään kurssin alkaessa. 

Voit myös hakea vähävaraisuuden perusteella alennusta kurssihinnasta. Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä rehtorille: mia.talikka@etko.fi.

Vakuutukset

Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta opiskelijoita varten. Huolehdithan siis, että oma vakuutuksesi on voimassa. 

Koronapandemiaan liittyvää infoa: 

Poikkeusoloissa suurin osa kursseistamme siirretään/toteutetaan etäopetuksena. Opettaja toteuttaa etäopetustunnit videoyhteyden välityksellä. Etäopetustunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta. Etäopetukseen osallistuminen edellyttää, että opiskelijalla on käytössään tietokone tai mobiililaite, jossa on nettiyhteys. Saat sähköpostiisi linkin etäopetukseen osallistumiseksi.  

Jotkin kurssit toteutetaan ainoastaan lähiopetuksessa, kuten esim. keramiikkakurssit ja jotkin taidekursseista. Jos lähiopetus ei voi alkaa tai keskeytyy, lähiopetuskurssi siirtyy myöhempään ajankohtaan.  

Joillekin liikuntakursseille voi osallistua valinnaisesti etäyhteyden välityksellä. Tieto tästä mahdollisuudesta on kirjattu kyseisten kurssien kuvausteksteihin. 

Opisto antaa ohjeet ja tarjoaa opastusta, jotta osallistuminen tunneille onnistuu helposti myös etänä. 

Lukukauden alkaessa löydät tietoa omasta kurssistasi kurssien omilta sivuilta (peda.net) jonne pääset opiston verkkosivulta. Opiskelijat saavat opettajalta/toimistolta salasanan oman kurssinsa sivuille, mikäli kurssisivu on salattu.  

Riskiryhmien huomioon ottaminen

Olemme varautuneet koronaepidemian takia monin eri varotoimin, jotta opiskelu ja harrastaminen sujuisi turvallisesti. Opiskelupaikkoja on vähennetty, ryhmiä pienennetty, käsidesiä on saatavilla, tunteja on siirretty suurempiin tiloihin, tuuletusta on lisätty ja ohjeistusta annetaan niin turvaväleistä kuin muistakin muistettavista asioista niin opiskelijoille kuin opettajillekin.  Seuraamme opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksia ja toimimme niiden mukaisesti. Tunneille ei missään tapauksessa pidä tulla, jos on oireita/sairaana.  

Kurssimaksujen palauttaminen ylivoimaisen esteen vuoksi  

Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää osapuolen sopimuksen mukaisen suoritusvelvollisuuden täyttämisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua.   

Koronatilanne voi aiheuttaa opistolle ylivoimaisen esteen toteuttaa kurssi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Olemme varautuneet siirtämään suurimman osan opetusta etäopetukseksi, mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta. Kun kurssi jatkuu etäopetuksena, ei kurssimaksun palautuksille ole perusteita. Järjestettävään etäopetukseen osallistumatta jättäminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle. Ne kurssit, joita ei voi siirtää etäopetukseen, siirtyvät myöhempää ajankohtaan.