Haminan kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Kansalaisopiston toimisto jatkaa etätyössä kaupungin ohjeistuksen mukaisesti edelleen.

Puhelinpalveluaika ma-pe klo 9-15.

---------------------------------------------

HUOMAATHAN,

että syysloman jälkeen on huokeaa ilmoittautua kursseille! Syyslukukauden hinnasta ale on 70%. Kurssien kohdalla lukevan, täyden hinnan sijaan siis syyskauden hinta VAIN 30% ilmoitetusta hinnasta. Alennus koskee jo käynnissä olevia kursseja.

Nyt jos koskaan on hyvä aika tulla harrastamaan! Kurkista, onko kurssilla tilaa ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu soittamalla opiston toimstoon p. 040 199 1234 saadaksesi alennuksen.

----------------------------------------------


Opistollamme on jaossa syyslukukaudella 43€:n arvoisia opintoseteleitä työttömille. Setelin voi saada esittämällä kansalaisopiston toimistossa (Puistokatu 2, kolmas kerros) TE-toimiston todistuksen voimassa olevasta asiakkuudesta.

Opintoseteli käy kurssimaksuna tai osasuorituksena syyslukukaudella yhden kurssin maksuihin.

Nouda seteli ja ilmoittaudu mukaan kursseille!


-------------------------------------------------

LUKUVUOSI 2021-2022

Tulevan lukuvuoden opinto-ohjelma julkaistaan viikolla 30 - 31. 
Kursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 17.8.2021 klo 9 (musiikin ennakko 12.8. klo 9).

Tervetuloa elinikäisen oppimisen piiriin!

----------------------------------------------


Syyslukukauden opetus alkaa viikolla 35. Syksyn toimintakausi päättyy, kun ryhmät ovat kokoontuneet 12-14 kertaa. Tarkemmat alkamis- ja päättymisajankohdat löytyvät kurssikohtaisesti opinto-ohjelmasta ja voit tarkistaa ne myös opettajaltasi. 

Syysloma, jolloin ryhmät eivät kokoonnu, on viikolla 43 (25.10. - 31.10.2021). 

Kevätlukukausi alkaa viikolla 2. Kevään toimintakausi päättyy, kun ryhmät ovat kokoontuneet 13 kertaa.

Talviloma, jolloin ryhmät eivät kokoonnu, on viikolla 9 (28.2. - 6.3. 2022)

Pääsiäisen aikaan 14.4. - 18.4.2022 ei ole opetusta.


Opintoryhmissä minimi opiskelijamäärä on 5 opiskelijaa. Mikäli kurssin alkaessa ei ole riittävää opiskelijamäärää, kurssi peruuntuu. Jos opiskelijamäärä kolmella peräkkäisellä kerralla jää alle 5, ryhmä lakkautetaan. 

Erityisryhmissä minimiryhmäkoko on aloittaessa 5. Jos opiskelijamäärä kolmella peräkkäisellä kerralla jää alle 3, ryhmä lakkautetaan. 

Maksuttomilla Asumassa Haminassa -kursseilla minimiryhmäkoko on aloittaessa 4. Jos opiskelijamäärä kolmella peräkkäisellä kerralla jää alle 3, ryhmä lakkautetaan.

---------------------------------------------

Linkki kansalaisopiston sivustolle

----------------------------------------------

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

Miten ilmoittaudutaan

Ilmoittautumislinkki ilmestyy kurssin kohdalle kun ilmoittautuminen alkaa. Valitse kaikki haluamasi kurssit ostoskoriin ja täytä tämän jälkeen henkilötietolomake. Ota muistiin ilmoittautumislomake, jota käyttämällä voit myöhemmin tarkistaa, mille kursseille olet ilmoittautunut.

Ilmoittautua voit sekä netin kautta että puhelimitse: 040 199 1234, 050 563 8210 tai 050 475 5678. Jos puhelinpalvelussamme on ruuhkaa, soitathan uudelleen!

Kursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi. Syys- ja kevätlukukaudelle ei ole erillistä ilmoittautumista. Ilmoittautuessasi sitoudut opintomaksun maksamiseen ja hyväksyt nämä ilmoittautumis- ja perumisehdot.

Opiskelu on oikeutettua vain niillä kursseilla, joille on ilmoittautunut. Lähiopetuskursseilla ilmoittautuminen jatkuu koko lukuvuoden ajan. Etäkursseille on ilmoitettu viimeinen ilmoittautumispäivä. Netti-ilmoittautumisen päättymisen jälkeen voit tiedustella vapaita paikkoja toimistosta.

Tarvittaessa suurin osa lähiopetuskursseistamme voi toteutua etäopetuksena opiston käyttämien etäopetustyökalujen kautta. Etäopetuksesta on maininta kyseisten kurssien kohdalla. Tallennekursseina toteutettava etäopetus ei ole sidottuna aikaan tai paikkaan. Reaaliaikaisilla etäkursseilla etäopetus toteutuu tiettynä aika, mutta ei luokassa vaan verkko-oppimisympäristössä. Osallistuaksesi etänä toteutuvaan opetukseen tarvitset riittävän tehokkaan ja toimivan internetyhteyden sekä yhteydenpitoon sopivan etälaitteen kuten tietokoneen, tabletin tai älykännykän. 

Opintomaksut

Kurssikohtainen opintomaksu on ilmoitettu ohjelmassa kurssin tietojen kohdalla. Syys-ja talviloman jälkeen ilmoittautuneiden opintomaksun määrä on alennettu. Ilmoittautuessasi syys- tai talviloman jälkeen ohita maksaminen ja ota yhteyttä toimistoon alennetun opintomaksun saamiseksi.

Lukuvuoden kursseilla on kaksi maksuerää, syksy ja kevät. Syksyn maksuerä maksetaan verkkopankkiin ilmoittautumisen yhteydessä. Jos maksaminen keskeytyy, saat Paytraililtä sähköpostiviestin, jossa voit jatkaa maksun loppuun, mikäli olet antanut sähköpostiosoitteesi. Tarvittaessa lähetämme maksulinkin tai laskun, jonka voi maksaa omassa verkkopankissa tai Haminan kaupungin asiointipalvelu Rinkelissä (Puistokatu 2). Jokainen kurssimaksu on maksettava omalla viitenumerolla. Opintomaksua ei voi maksaa kansalaisopiston toimistoon.  Kevään maksuerä maksetaan tammikuussa  joko sähköpostiin tulevan maksulinkin kautta tai laskulla.

Jos opintomaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä, lasku menee huomautusten jälkeen perintään.

Jos sinulla on suorittamattomia opintomaksuja edelliseltä vuodelta, et voi osallistua uudelle kurssille ennen kuin olet suorittanut rästissä olevat opintomaksusi. 

Ryhmä ei käynnisty, jos ilmoittautuneita on alle minimimäärän.Tässä tapauksessa asiasta ilmoitetaan opiskelijoille ja maksetut opintomaksut palautetaan.

 

SMARTUM

Liikunta, tanssi, kädentaidot, musiikki ja taideopetuksen kurssien opintomaksun maksamiseen voit käyttää Smartumia.  Ilmoittautumisen yhteydessä   tulee tällöin käyttää  Smartum -painiketta.  Smartum -saldolla  voi maksaa myös kevätkauden opintomaksun käyttämällä SmartumPay -appia. Muista tällöin ehdottomasti lisätä viesti, mitä kurssia olet maksamassa!


ePASSI

ePassi on henkilökohtainen ja sillä voi maksaa liikunta, tanssi, kädentaidot, musiikki ja taideopetuksen kurssien opintomaksuja. Opintomaksun maksetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä painamalla ePassi -painiketta.  


TYÖTTÖMIEN OPINTOSETELI

Syyslukukaudella 2021 opistolla on jaossa 70 kappaletta 43 euron arvoisia opintoseteleitä. Seteleitä haetaan  12.-13.8.2021 klo 10-15  Haminan kansalaisopistosta Puistokatu  2, 3. kerros.  Noudatamme seuraavaa käytäntöä: opintoseteliä haettaessa on esitettävä TE-toimiston todistus voimassa olevasta asiakkuudesta. Asiakas saa setelin lisäksi kurssille ilmoittautumisohjeet. Opintoseteli käy kurssimaksuna tai osasuorituksena syyslukukaudella yhden kurssin maksuihin. Kursseille ilmoittaudutaan normaalin ilmoittautumisaikataulun mukaan. Muista mainita opintosetelistä ilmoittautuessasi. Jos ilmoittaudut verkkopalvelussa, älä maksa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä. 

Mikäli maksat opintomaksun TE-toimistosta/ohjaamosta saadulla opintosetelillä, seteli tulee toimittaa ensi tilassa kansalaisopiston toimistoon. Seteliin tulee olla merkitty tieto, minkä kurssin opintomaksuun se on tarkoitettu.  Ilmoittauduttaessa tulee muistaa mainita setelistä. Jos ilmoittaudut verkkopalvelussa, älä maksa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä.


Perumisehdot

Ilmoittautuessasi sitoudut opintomaksun maksamiseen ja hyväksyt nämä ilmoittautumis- ja perumisehdot

Kurssille osallistumisen peruminen tulee tehdä viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkamista. Jos ilmoittautumista ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, on opintomaksu maksettava kokonaisuudessaan.

Kurssilta pois jääminen ja/tai opintomaksun maksamatta jättäminen ei ole peruminen. Mahdollinen opettajan tai opetusmenetelmän vaihdos, esim. lähiopetuksesta etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta kurssin perumiseen kesken kurssin.

Jos kurssin taso ei ole sopiva, ryhmän voi vaihtaa ensisijaisesti saman aineen eritasoiseen kurssiin, mikäli ryhmässä on tilaa. Muutos tehdään soittamalla kansalaisopiston toimistoon puh 040 199 1234. Kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja.

Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista peruuntumisista. Opetuskerran muutoksesta/peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä tai sähköpostilla. Yksittäiset, pitämättä jääneet oppitunnit pyritään korvaamaan lukukauden lopussa.

Opintomaksu palautetaan kokonaan vain, mikäli kurssi ei toteudu. Mikäli kurssista toteutuu vähemmän kuin puolet, maksetusta opintomaksusta hyvitetään puolet. Alle 10 euron palautuksia ei hyvitetä.

Mahdolliset kurssille osallistumisen perumiset tehdään opiston toimistoon puh. 040 199 1234  toimiston aukioloaikana klo 9-15, tai sähköpostilla jaana.peltola@hamina.fi. Kurssin voi perua myös netin kautta kohdasta omat tiedot 7 vrk ennen kurssin alkamista.

 

 Perua voit:

 1.  Netissä omalla ilmoittautumisnumerolla:  Kurssit > Ilmoittautuminen > Omat tiedot. Nettiperuutuksesta saat vahvistuksen sähköpostiisi. Ellet saa peruutuksesta vahvistusta, tarkasta että peruutus on onnistunut. Nettiperuutuksen epäonnistuminen ei ole peruste laskun mitätöimiselle.
 2. Sähköpostilla jaana.peltola@hamina.fi. Viestissä on mainittava opiskelijan nimi, puhelinnumero sekä peruttavan kurssin numero ja nimi. Perumisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut opiston sähköpostiin.
 3. Soittamalla opiston toimistoon.

 Peruutusta ei voi tehdä opettajalle.


Tiedottaminen

Mikäli annoit tiedoissasi sähköpostiosoitteesi, kurssipaikan vahvistus lähetetään sähköpostilla. Kursseista ei lähetetä ilmoittautuneille muuta informaatiota eikä opetusmateriaalia ennen kurssin alkua. Opistosta otetaan yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.


Opisto pidättää itsellään oikeuden opetusohjelman muutoksiin.


Ajankohtaista

 • 1900018 Kurssille toivotaan lisää opiskelijoita!

  Puutyöpiiri naisille

  Kurssimaksu: 110,00 €
  Opettaja: Jari Pasi
  Paikka: Vehkalahden koulu, puutyöluokka 1087, Ruissalontie 10, 49410 Poitsila
  Tunteja: 42,00    Syyslukukausi: 30.8.2021 - 13.12.2021
  Tunteja: 39,00    Kevätlukukausi: 10.1.2022 - 11.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 1900014

  Neulakinnas

  Kurssimaksu: 100,00 €
  Opettaja: Jaana Kuokka
  Paikka: Haminan kirjasto, Rautatienkatu 8, 49400 Hamina
  Tunteja: 32,04    Syyslukukausi: 2.9.2021 - 25.11.2021
  Tunteja: 34,71    Kevätlukukausi: 13.1.2022 - 21.4.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2705006

  Android-puhelimen käytön jatkokurssi senioreille

  Kurssimaksu: 22,00 €
  Opettaja: Anu Kaukiainen
  Paikka: Pappilansalmen koulu, luokkahuone 215, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 5.10.2021 - 2.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2705012 Tämä kurssi on peruttu

  Digiopastusta senioreille

  Kurssimaksu: 22,00 €
  Opettaja: Anu Kaukiainen
  Paikka: Pappilansalmen koulu, luokkahuone 214, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 2.11.2021 - 23.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 2703022

  Makrame hylly

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Heidi Porkka
  Paikka: Pappilansalmen koulu, käsityöluokka, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 4.11.2021 - 11.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2703002

  Huopahattu

  Kurssimaksu: 24,00 €
  Opettaja: Heidi Porkka
  Paikka: Pappilansalmen koulu, käsityöluokka, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 6,00    Syyslukukausi: 9.11.2021 - 16.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2703028

  Makrame miniseinätekstiili

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Heidi Porkka
  Paikka: Pappilansalmen koulu, käsityöluokka, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 3,00    Syyslukukausi: 18.11.2021 - 18.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2705018

  Kuvankäsittely tutuksi Photoshopin avulla

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Anu Kaukiainen
  Paikka: Pappilansalmen koulu, luokkahuone 114, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 20.11.2021 - 21.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 2701004

  Seinäkiipeily, alkeiskurssi

  Kurssimaksu: 20,00 €
  Opettaja: Jenny Amperla
  Paikka: Aseman koulu, sali, Rautatienkatu 6, 49400 Hamina
  Tunteja: 5,00    Syyslukukausi: 21.11.2021 - 21.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 9
  kurssilla on tilaa
 • 2703020

  Makrame himmeli

  Kurssimaksu: 15,00 €
  Opettaja: Heidi Porkka
  Paikka: Pappilansalmen koulu, käsityöluokka, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 3,00    Syyslukukausi: 23.11.2021 - 23.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 2705020

  Photoshop CC, jatkokurssi

  Kurssimaksu: 30,00 €
  Opettaja: Anu Kaukiainen
  Paikka: Pappilansalmen koulu, luokkahuone 114, Pappilankatu 1, 49400 Hamina
  Tunteja: 10,00    Syyslukukausi: 27.11.2021 - 28.11.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 2706002

  Karaokelaulu Virolahti

  Kurssimaksu: 32,00 €
  Opettaja: Irma Montiel
  Paikka: Karaoke Studio Opistonmäki, Museotie 249, 49900 Virolahti
  Tunteja: 8,00    Syyslukukausi: 1.12.2021 - 5.1.2022
  Ilmoittautuminen alkaa: 17.8.2021 9.00
  Ilmoittaudu viimeistään: 22.11.2021 9.00
  Paikkoja: 7
  kurssilla on tilaa
 • 2900004 Vapaa pääsy! Tälle kurssille ei voi ilmoittautua netin kautta

  Yhteislauluilta: Arkihuolesi kaikki heitä

  Opettaja: Seija Kelavirta
  Paikka: Haminan Wanha Työski, Sibeliuskatu 28, 49400 Hamina
  Tunteja: 8,32    Syyslukukausi: 9.12.2021 - 9.12.2021
  Paikkoja: 50
  kurssilla on tilaa