Haminan kansalaisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English
h1>Märk följande saker innan du anmäler dig:

Hur man anmäler sig

Anmälningslinken dyker upp vid kursen när anmälningen börjar. Välj alla kurser som du önskar delta i till köpkorgen och fyll efter det i personuppgiftsblanketten. Spara anmälningsblanketten så att du senare kan kontrollera, vilka kurser du har anmält dig till.

Studieavgifter

Studieavgiften betalas till nätbanken i samband med anmälandet. Om betalningen avbryts, får du ett epostmeddelande från Paytrail, där du kan fortsätta betala avgiften till slut, om du har uppgett din epostadress. Om det behövs skickar vi en räkning som du kan betala i din egen internetbank eller Fredrikshamns stads kundbetjäningsställe (Puistokatu 2). Varje kursavgift måste betalas med sitt eget referensnummer. Studieavgiften kan inte betalas i medborgarinstitutets kansli.

Om kursavgiften inte är betald på förfallodagen går räkningen efter anmärkning till utmätning. Om du har obetalda kursavgifter från föregående år kan du inte delta i en ny kurs innan du har betalt dina obetalda kursavgifter. Gruppen startar inte om de anmäldas antal är under minimiantal. I så fall informeras de studerande om saken och kursavgifterna återtbetalas. Annars meddelas inte skilt om att kursen börjar.

Smartum idrotts- och kultursedlar: Sedlarna är personliga betalningsmedel och med dem kan arbetsgivaren betala utgifter för arbetstagarens idrotts- och kulturhobbyer. Sedlarna växlas inte till pengar och man får inte pengar tillbaks när man betalar med dem. De överstående summan kan man betala med kontanter. Med sedlarna kan man betala idrotts-, dans-, hantverks-. musik- och konstkurser.

ePASSIN Sportpasset: Sporttpasset är personligt, med det kan man betala idrottskurser. Avgiften kan betalas i samband med att man anmäler sig (sportpassknappen, förrän man går till betalningsuppgifterna) eller till kansliet när man anmäler sig. Idrottskursena ska alltså väljas till köpkorgen separat från när man anmäler sig till andra kurser.

De arbetslösas studiesedel: De arbetslösas studiesedel hämtas personligt på arbetskraftsförmedlingen och hämtas till kansliet (Puistokatu 2) senast 30.9.2018.

Medborgarinstituet har av undervisningsministeriet fått studiesedelunderstöd för vissa målgruppers kursavgifter för läsåret 2017 - 2018. Dessa kursavgifter är färdigt nedsatta. I programmet finns en skilt omnämnda om dessa kurser.


Inhibering

Möjliga inhiberingar görs till institutets kansli tel. 040 199 1234, inte till läraren.

Aktuellt

 • 1399111K Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov

  Kiinan poliittinen järjestelmä ja sisäpolitiikan suuntaukset

  Kursavgift: 10,00 €
  Lärare: FM Kaisa Kantola
  Plats: Haminan kirjasto, Kaspersali
  Osoite: Rautatienkatu 8, 49400, Hamina
  Hösttermin: 2.5.2018 - 2.5.2018
  Antal platser: 80
  Lediga platser
 • 1399112K Det går ej att nätanmäla sig till denna kurs. Kontakta kansliet vid behov

  Kiinan ulkopolitiikka ja suurvaltasuhteet

  Kursavgift: 10,00 €
  Lärare: FM Kaisa Kantola
  Plats: Haminan kirjasto, Kaspersali
  Osoite: Rautatienkatu 8, 49400, Hamina
  Hösttermin: 9.5.2018 - 9.5.2018
  Antal platser: 80
  Lediga platser