null

Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

8301370K Joogaopettajakoulutus

Huom! Muutos kurssiaikataulussa!

Aktiivi-Instituutti järjestää yhteistyössä Helsingin aikuisopiston ja Samatvan kanssa joogaopettajakoulutuksen. Monipuolisen koulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle opettajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen. Koulutuksessa keskitymme asana- ja hengitysharjoitusten analyysiin, jotta tuleva opettaja voi soveltaa niitä mihin tahansa joogan suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Opettajia valmennamme soveltamaan opetustaan oppilaiden tarpeisiin ja ohjaamaan hyvin erityyppisiä tunteja, joiden yhteinen nimittäjä on oppilaiden turvallisuuden ja kestävän kehityksen painottaminen. Koulutuksessa opit rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tämä lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa. Opit myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärryksesi erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään 3 vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus antaa syvyyttä myös jo aiemmin joogaa opiskelleille ohjaajille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen. Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti.

Kurssin hintaan sisältyy opetus, oppimateriaali, oppimistehtävien tutorointi ja tarkistus sekä lähiopetuspäivinä myös lounaskuponki. Kouluttajina toimivat Anneli Rautiainen, Janne Kontala ja Emma Slow.

Koulutuksen hinnan voi maksaa kahdessa erässä, 1250€ ennen koulutuksen alkamista viimeistään 17.1. ja 1250€ ennen elokuun jakson alkamista. Jos haluat maksaa useammassa erässä, ota yhteyttä opiston toimistoon. 

Hakemukset lähetetään osoitteeseen samatvajooga@gmail.com Hakemukseen tulee liittää lyhyt kuvaus omasta joogataustasta. Kun opiskelija on hyväksytty kurssille, hän ilmoittautuu tälle kurssille Helsingin aikuisopiston varausjärjestelmän kautta 17.1. mennessä.Lisätietoa kurssista Joogaopettajakoulutus

Opiskelu tapahtuu Helsingin aikuisopiston liikuntasaleilla, osoitteissa Runeberginkatu 22–24 ja Annankatu 29 B

Kouluttajat: 

https://docs.google.com/document/d/12jDHuj8iMqnoagMu9R6iXGlO_isK_NraiqFPg5CDULg/edit

Kurssilaisten on mahdollista varata ilmoittautumisen yhteydessä majoitus (hotelli Helka) sopimushintaan 1hh 105€ ja 2hh 62,50€ /hlö /vrk.

Palautteita aiemmista joogaopettajakoulutuksista:

"Oppi ja viisaus ovat läsnä myös kaikkien rivien välissä, jokaisessa kohtaamisessa ja hiljaisuudessa, koska koulutuksen opettajat elävät ja hengittävät joogaa syvästi ja aidosti. Ei suu viivana, vaan huumorin ja lämmön saattelemana."

"En voi kyllin kiittää viisaita ja taitavia opettajiani - sain ohjaajakoulutuksesta niin paljon purtavaa, että huomaan vielä näin neljän vuoden jälkeenkin palaavani säännöllisesti sekä mielessäni että ihan käytännössä koulutuksenaikaisiin muistiinpanoihini, opetusmatskuihin ja -tilanteisiin. Kun oma näkökulma muuttuu tai oivallus syntyy, teksteistä löytyy aina uusia kerroksia."

"Voiko olla suotuisampaa ympäristöä kehittyä ja kasvaa?"  


        Kuvassa opettaja Emma Slow


Kuva

Kuvassa opettaja Emma Slow.
Opettaja: Rautiainen Anneli

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Liikunta 507, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: Pe: 17.00 - 20.00 La: 09.00 - 17.00 Su: 09.00 - 16.00

Kevätlukukausi: 4.2.2022 - 31.7.2022 (99 oppituntia)
Syyslukukausi: 1.8.2022 - 18.12.2022 (100 oppituntia)

Kurssimaksu: 2500,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 29.11.2021 10.00

Ilmoittaudu viimeistään: 1.2.2022 0.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu