null

Helsingin aikuisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

1103238 Materiaalit kuvassa – maalauskurssi

Kuinka maalata koiran turkki, juomalasi, lumikinos, tulppaanin terälehti, graniittipöytä tai villapaita? Millä keinoin vaikutelma tietystä materiaalista syntyy maalaukseen? Maalauskurssilla tutkitaan aiheiden havainnointia sekä erilaisia tekniikoita, joilla materiaalin tuntu maalauksessa tavoitetaan. Kurssi soveltuu niin vasta-alkajille kuin pitkään maalanneillekin. Materiaaleista kurssikirjeessä.

* Kuinka realistisessa maalauksessa luodaan vaikutelmia materiaaleista? Kurssilla perehdytään erilaisiin, historiallisesti käytettyihin maalaustekniikkoihin ja työvälineisiin, joilla erilaisia materiaaleja voi kuvata. Hyödynnetään kerrosmaalausta, vaihtelevia tapoja levittää väriä, maalausnesteen vaikutusta jne. Materiaalien tarkastelu vie maalauksellisten perusasioiden äärelle: valoon, väriin ja siveltimen liikkeeseen. Se, miltä materiaali näyttää, riippuu siitä, kuinka se heijastaa valoa ja ympäristönsä värisävyjä. Kurssilla tutkitaan myös, miten valo ja väri käyttäytyvät erilaisilla pinnoilla.

Valon ja värin ohella huomio suunnataan maalausvälineen valintaan ja käyttötapaan. Kurssilla tutustutaan muun muassa erityyppisiin siveltimiin, lastoihin ja roiskemaalaustekniikkoihin sekä pohditaan, miten tuottaa erilaisia tekstuureja ja pintakuviointeja. Vaikka kurssin lähtökohtana on trompe l’oeil –perinteeseen nojaava realismi, kurssilla opit, että myös vapaammilla maalaustavoilla on mahdollista kuvata uskottavasti ja osuvasti eri materiaaleja ja niiden ominaisuuksia.

Tarvitset kurssille 1-2 akryylimaalaukseen soveltuvaa pohjaa, hyviä siveltimiä, palettiveitsen ja jos sinulla on, perussetin laadukkaita värejä. Kurssilla tarvittavat mediumit, luonnostelutarvikkeet ym. sisältyvät kurssin hintaan. Kurssikirjeessä tarkemmin. Voit myös kysyä ennakkoon koulutuspäälliköltä sähköpostitse: juha.okko@helao.fi Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi perutaan tai se siirretään mahdollisuuksien mukaan. Lärare: TaM, kuvataiteilija Eero Tiittula

Antal platser: Maximalt antal platser 12, Lediga platser.

Undervisningsställe: Opetustila/Taide 524, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Dag och klocktid: fre.: 17.15 - 20.15 lör.: 11.00 - 14.00 sön.: 11.00 - 14.00

Vårtermin: 14.5.2021 - 16.5.2021 (12 lektioner)

Kursavgift: 96,00 €

Anmälningstiden börjar: 30.11.2020 10.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne