Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302032 Kulttuurikävelyjä Kalliossa 3: Paskatorni, hanhiparvi ja muuta julkista taidetta

Elämme keskellä taidenäyttelyä. Helsingissä on noin 500 ulkoveistosta, ympäristötaideteosta ja historiallista muistomerkkiä. Kallion kaupunginosastakin löytyy kymmeniä teoksia. Kallion kulttuurikävely 3 esittelee Kalliosta ja Sörnäisistä taidetta tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Aimo Tukiainen, Gunnar Finne, Kimmo Pyykkö ja Miina Äkkijyrkkä. Kallion kulmilta löytyy myös tuntemattomampaa julkista taidetta, kuten kineettistä taidetta, pinta-alaltaan yksi Helsingin suurimmista taideteoksista. Kalliossa on myös "suomettumisen ajan muistomerkki", mutta mikä onkaan paskatorni?

Kallio on Suomen urbaanein ja tiiveimmin asuttu kaupunginosa. Kallio on samalla keskeinen osa Helsinkiä, missä korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri aikoina ja eri tavoin. Kulttuurikävelyt Kalliossa ovat käsitelleet alueen puistoja, muistomerkkejä, teollista- ja kulttuurihistoriaa, tragedioita ja huvipaikkoja, ravintolaelämää, merkkihenkilöitä ja arkkitehtuuria. Kevään 2020 näkökulmina ovat Aki Kaurismäen elokuvat, julkinen taide, juopottelu ja rötökset.

Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri-ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Opettaja: Styrman Juhani

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Retkipäivä, ei opistolla

Päivä ja kello: La: 14.00 - 15.30

Kevätlukukausi: 6.6.2020 - 6.6.2020 (2 oppituntia)

Kurssimaksu: 14,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 25.11.2019 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit