Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

110124 Laulun taito A

Huom! Ei 16.10.

Yksinlaulukursseilla opetus on ensisijaisesti yksilöopetusta. Opetuksessa huomioidaan jokaisen oppilaan lähtötaso ja yksilöllinen kehittyminen.

Yksinlaulun peruskurssi 6 hengen ryhmässä. Yksityistunnin pituus voi olla joko 15 min kerran viikossa tai 30 min joka toinen viikko. Tämä päätetään yhdessä ensimmäisellä kokoontumiskerralla tai muuten opettajan kanssa.

Lähtökohtana on klassinen äänenmuodostus. Tavoitteena on oppia perusasioita laulamisesta: hengitystekniikka, äänen hallinta ja oikea käyttö, äänenmuodostus, laulutekniikan yhdistäminen lauluihin ja laulutulkinnalliset asiat. Opiskellaan laulun perustekniikkaa ääniharjoituksien ja laulujen avulla. Laulettavat kappaleet valitaan yhdessä opettajan kanssa opiskelijan mielenkiinnon mukaan: esim. helpohkoja kansanlauluja, iskelmiä tai taidelauluja. Aiempaa kokemusta laulamisesta ei tarvita.

Jos olet jo laulanut enemmän, voit jatkaa taitojesi kehittämistä seuraavin tavoittein: syventää osaamista laulun eri osa-alueilla: hengitystekniikka, äänen hallinta ja oikea käyttö, äänenmuodostus, laulutekniikan yhdistäminen lauluihin ja laulutulkinnalliset asiat. Laulettavat kappaleet valitaan yhdessä opettajan kanssa opiskelijan mielenkiinnon mukaan, myös helpoimpia ooppera-aarioita. Opiskelijalla toivotaan olevan mahdollisuus harjoitella kotona ja häneltä odotetaan auttavaa nuotinlukutaitoa.

Valitse sinulle sopivin päivä–jokaisen kurssin tunnit jaetaan kuuden oppilaan kesken omiksi laulutunneiksi.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.8.2017 10:00:00

Opettaja: Musiikkipedagogi AMK Minna Grönthal

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 6, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Arkadia, luokka 303, 3. krs (piano), Arkadiankatu 28, 00100 HELSINKI

Päivä ja kello: Ma: 16.30-18.00

Syyslukukausi: 11.9.2017 - 6.11.2017 (12 oppituntia)

Kurssimaksu: 170,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit