Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

400004 Ikääntyneen asiakkaan terveys ja sen arviointi (5 op/Turun yliopisto)

Opetuspaikka: Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8

Millaisia terveysongelmia ikääntyvillä on, ja kuinka niitä voidaan arvioida? Ikääntyneen asiakkaan terveys ja sen arviointi -opintojaksolla perehdytään ikääntyneiden terveysongelmiin sekä niiden arvioinnissa käytettäviin menetelmiin hoitotyössä.

Opintojakso sopii ammatilliseksi lisäkoulutukseksi terveys- ja sosiaalialalla tai alan järjestöissä työskenteleville. Se soveltuu hyvin myös osaksi opintoja alan opiskelijoille. Opintojaksolle voivat myös osallistua kaikki aihepiiristä kiinnostuneet.

Opintojakso hyväksytään osaksi Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintojen vapaasti valittavia opintoja. Opintojakso on osa Gerontologian 25 op laajuisia perusopintoja ja voidaan liittää tähän kokonaisuuteen.

Opintojakso toteutetaan monimuoto-opintoina. Opintojaksolla on tuutorin ohjaamaa pienryhmäopetusta. Opintosuorituksena olevassa esseessä opiskelija perehtyy itseä kiinnostavaan ikääntyvien terveysongelmaan, sen arvioinnissa käytettäviin mittareihin sekä arvioi niiden käytettävyyttä ikääntyvien hoitotyössä. Opintojakson opintoryhmätyöskentely on suunniteltu tukemaan opiskelijoiden esseen kirjoittamista. Opintojen aikana on käytössä verkko-oppimisalue Moodle, mitä kautta opiskelija saa käyttöönsä opintoihin liittyvät materiaalit, ja jota käytetään tiedotuskanavan opintojen aikana.

Suoritustapa: Pienryhmäopetus 18 t, itsenäinen työskentely sekä yksilö- tai pienryhmätehtävä sekä essee. Osallistuttava vähintään neljään opintoryhmätapaamiseen.

Opetus: Ohjattu opintoryhmätyöskentely alkaa viikolla 12, muut kokoontumiset tiistaisin viikoilla 14-18 klo 17.15-19.45.

Kirjallisen työn palautus 11.5. mennessä.

Lisätietoja Turun avoimen yliopiston sivuilta:

https://nettiopsu.utu.fi/avoin/opas/vuosi/2018/lukukausi/kevät

Ilmoittautuminen alkaa: 5.12.2017 10:00:00

Opettaja: YTT Piia Silvennoinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 25, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lka 706, 7. krs, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Päivä ja kello: Ti: 17.15-19.45

Kevätlukukausi: 20.3.2018 - 2.5.2018 (18 oppituntia)

Yhteensä 130€. 80 € maksetaan ilmoittautuessa ja 50€ rekisteröityessä yliopistolle: 80,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit