Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

5102039 Navigointi 2

Navigointi 2 -kurssi täydentää Navigointi 1 -kurssia. Kurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka ovat suuntaamassa vuorovesialueille (mm. Englannin kanaali) tai Välimerelle. Kurssin aikana paneudumme huolellisesti vuorovesialueella liikuttaessa tarvittaviin tietoihin ja taitoihin; milloin voit ajaa satamaan sisään, milloin satamasta pitää lähteä, vuorovesivirran huomioiminen sekä tarvittavat veneen ja miehistön paperit. Lisäksi käymme läpi maakohtaisesti (Euroopan rannikko ja Välimeri) huomioitavia asioita. Kurssimateriaalina käytämme oikeita Englannin kanaalin merikarttoja.

Kurssille voi osallistua, mikäli on käynyt Suomen Navigaatioliiton Saaristolaivurikurssin tai Suomen Navigoinninopettajien Navigointi 1 -kurssin tai hallitsee vastaavat karttanavigointitaidot.

Opettaja lähettää kurssilla käytettävistä tarvikkeista listan ennen kurssin alkua. Kurssimateriaalit ovat ostettavissa myös paikan päältä. Kurssin jälkeen on mahdollisuus suorittaa Navigointi 2 -tutkinto, joka on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin vaatimuksena haettaessa mm. Kansainvälistä huviveneenkuljettajakirjaa. (lisätietoa: http://www.trafi.fi/veneily/tiedot_ja_taidot/koulutus)

TULOSSA KEVÄÄN 2019 OHJELMAAN 

KANSAINVÄLINEN HUVIVENEEN KULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Kansainvälisen Huviveneen Kuljettajan Pätevyyskirjan (KHKP) saamisen edellytyksenä on sekä Navigointiosaamisen todentaminen tutkinnoilla. (lisätietoa: http://www.trafi.fi/veneily/tiedot_ja_taidot/koulutus)

Mikäli KHKP-pätevyyskirjaa tarvitaan Euroopan sisävesillä (joilla ja kanavilla) tapahtuvaan veneilyyn, on kyseiseen pätevyyskirjaan saatava I-merkintä (Intérieure), jonka edellytyksenä on CEVNI- säädösten tunteminen.

Opettajana toimii veneilykouluttaja Mika Piiroinen. Lisätietoja: mika.piiroinen@purjehdus.net  tai 0400 845 545. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, jotta kurssin opettaja voi lähettää viime hetken kurssi-informaatiota ja ohjeita. Kurssikirja ei sisälly kurssimaksuun.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.6.2018 10:00:00

Opettaja: Veneilykouluttaja Mika Piiroinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lka 304, 3. krs, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Päivä ja kello: La: 10.00-16.00 Su: 10.00-16.00

Syyslukukausi: 24.11.2018 - 2.12.2018 (28 oppituntia)

Kurssimaksu: 158,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit