Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1101003 Pianonsoitto D

Ei opetusta 16.10.

Jokaisella oppilaalla on 12 x 22 minuutin omat opetuskerrat. Yhden opetuskerran hinta on 21,66 €, kurssin hinta 260 €.

Pianonsoiton opiskelu on tavoitteellista yksilöopetusta päätavoitteena oman harrastuksen kehittäminen. Opetuksessa huomioidaan jokaisen oppilaan lähtötaso ja yksilöllinen edistyminen. Opetukseen voidaan ottaa myös alle 16-vuotiaita oppilaita. Alkeistasolla ei edellytetä aiempia opintoja. Tavoitteena on oppia nuotinlukutaidon alkeet ja tuttujen sävelmien soittamista molemmin käsin.

Alkeistasolta edetään yksilöllisessä tahdissa vapaan säestyksen ja musiikin teorian alkeisiin. Pianonsoiton perusteita jo oppineet voivat kehittää soittotekniikkaansa ja laajentaa ohjelmistoaan. Eri soittotyylien ilmaisukysymykset, vapaan säestyksen käytäntö ja teoria, erityylisten kappaleiden oppiminen ja eri säestystapojen hallinta korostuvat. Soittotekniikan ja ohjelmiston kehittyessä opetuksessa perehdytään eri säestyskuvioihin ja -rytmeihin. Ohjelmiston laajuudessa ja soittotaidon kehittymisessä ei ole ennalta määrättyä rajaa. Taitoja sekä tietoja voi kehittää harjoitusinnon määräämässä tahdissa ja oppilaan oman musiikkimaun mukaisessa suunnassa – rytmimusiikista klassiseen.

Oppikirjat: Jääskeläinen-Kantala-Sarmanto: Anna soida, Aikuispianokoulu ja F-kustannuksen Kultainen laulukirja sekä Pam Wedgwood, Its never too Late to Play Piano, opettajan tai opiskelijoiden omat nuotit. Kirjoista osa on loppunut kustantajilta. Saat nuottikopioita tarvittaessa opettajalta

Tämän kurssin voit maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri-ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.6.2018 10:00:00

Opettaja: Asta Nieminen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 6, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Taivallahden peruskoulu, Eteläinen Hesperiankatu 38, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: Ti: 18.15-20.30

Syyslukukausi: 4.9.2018 - 27.11.2018 (36 oppituntia)

Kurssimaksu: 260,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit