Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

8301020 Selkäpaketti 1: Pilates ja Yamuna Body Rolling

Kahdesta lauantaikurssista koostuva Selkäpaketti pitää sisällään erilaisia kehollisia menetelmiä, joiden avulla on tarkoitus lisätä kehontuntemusta, huoltaa kehoa ja auttaa ennaltaehkäisemään selkävaivojen syntymistä. Voit osallistua joko jommallekummalle tai molemmille Selkäpaketti-kursseille. Ilmoittautumalla molemmille kursseille pääset tutustumaan kehonhuoltoon neljällä eri tavalla. Yksi kurssipäivä sisältää kaksi eri menetelmää, jotka tässä ensimmäisessä paketissa ovat pilates ja Yamuna Body Rolling. Pilateksessa yksinkertaiset ja selkeät harjoitukset tehdään rauhallisesti hengityksen rytmittäminä seisten, istuen ja lattiatasossa. Liikkeiden avulla aktivoidaan kehon luonnollista linjausta tukevia lihaksia ja rentoutetaan ylimääräisiä lihaskireyksiä. Yamuna Body Rollingissa työskentely tapahtuu eri kokoisia palloja apuna käyttäen, omaa kehoa kuunnellen ja hengityksen avulla. Opettaja tuo kurssilla käytettävät pallot. Selkäpaketti sopii kaikille selän toiminnasta ja huolenpidosta kiinnostuneille, ei kuitenkaan akuutissa vaiheessa olevien revähdysten, venähdysten, välilevyn pullistumien tai vastaavien hoitoon. Kurssi on suunnattu vasta-alkajille, aiempaa kokemusta pilateksesta tai Yamuna Body Rollingista ei tarvita.

Tutustu menetelmiin tarkemmin:

Pilates:

Ryhtiä, elastisuutta, virkeyttä! Pilates-harjoitteiden tarkoituksena on korjata ja parantaa kehon linjausta, voimatasapainoa ja liikkuvuutta ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia. Selkeät ja yksinkertaiset pilateksen perusperiaatteisiin pohjautuvat harjoitukset tehdään keskittyneesti, rauhallisesti ja täsmällisesti hengityksen rytmittäminä. Liikkeet aktivoivat tehokkaasti kehon luonnollista ryhtiä tukevia syviä lihaksia. Harjoitteilla rentoutetaan kehon ylimääräisiä lihaskireyksiä ja haetaan liikkumiseen virtaavuutta ja joustavuutta. Otathan huomioon ryhmän tason ilmoittautuessasi.

Yamuna Body Rolling:

Yamuna Body Rolling on kehonhuoltomenetelmä, jossa eri kokoisia palloja apuna käyttäen helpotetaan kireiden lihasten ja sidekudosten aiheuttamia kiputiloja ja ryhtiongelmia. Positiivisen vaikutuksen, liikkumisen vapautumisen ja tilan tunteen kehossa voi huomata jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen. Helposti opittavana se tarjoaa myös erinomaisen välineen itsehoitoon ja tukee hyvin myös muita kehollisia menetelmiä. Ks. myös www.yamunausa.com.

Katso myös kurssi Selkäpaketti 2: Movement Intelligence ja selkäjooga.

SAAPUMISOHJEET

Opiston salit 1 ja 2 ovat 1. kerroksessa, pukuhuoneet astangakoulun tiloissa -1. ja 2. krs. Ennen klo 16 alkavilla tunneilla käytetään -1. krs pukuhuoneita, klo 16 jälk. 2. krs pukutiloja. Tule ajoissa, tuntien aikana opiston tilojen ovi voi olla lukossa.

Saat Annankadun nelinumeroisen ovikoodin ilmoittautumisvahvistuksessa sähköpostiisi. Koodi on merkitty aivan vahvistuksen loppuun näin: AK=KOODI. Ota yhteys toimistoon, jos et saanut automaattista ilmoittautumisvahvistusta heti ilmoittautumisen jälkeen. Tarkista myös roskapostisi.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.6.2018 10:00:00

Opettaja: Pirkko Ahjo (pilates) ja Merja Snellman (Yamuna Body Rolling)

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Annankatu 29 B, sali 1, Annankatu 29 B, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: La: 10.00-13.30

Syyslukukausi: 29.9.2018 - 29.9.2018 (4 oppituntia)

Kurssimaksu: 30,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit