Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1101058 Viulunsoiton ergonomia

UUSI KURSSI!

Muusikkoa voi parhaimmillaan verrata aktiiviliikkujaan tai jopa urheilijaan. Hallinta, pitkäjännitteisyys, täsmällisyys ja tavoitteellinen harrastaminen jo instrumentinhallintaa opetellessa vaatisivat vastapainoa. Soittamisen fyysiset ja psyykkiset haasteet keskittyvät yhä niin pedagogiikassa kuin harjoittelussakin pääsääntöisesti hienosensomotoriikkaan. Liikkumisen tärkeyttä ei painoteta edelleenkään tarpeeksi suhteessa valtavaan harjoittelutyömäärään oman instrumentinhallinnan kanssa. Ennaltaehkäisy olisi paras tapa estää tai hallita mahdollisia tulevaisuuden kiputiloja. Viulunsoiton soittoasento on vaativa ja toispuoleinen. Kehon ryhti ja seisoma-asento sekä pitkät harjoitteluajat vaativat keholta paljon.

Viulunsoiton ergonomian kurssi sisältää omaan kehoon tutustumista pilateksen perusperiaatteisiin pohjautuen. Ne ovat hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus. Erityisesti kurssilla painotetaan opettajan itse kehittämään Pilates Strings -kehonhuollon pohjalta pituuteen, joustavuuteen ja tasapainoon. Rauhoitamme kehon liikeratoja myös hengitystekniikan kautta ja harjoittelemme soittoasentoa seisten ja istuen sekä käymme läpi ennaltaehkäiseviä harjoitteita

Kurssi sopii kaikille jousisoittajille. Pukeutumissuosituksena joustavat vaatteet, joissa on helppo liikkua.

Tämän kurssin voit maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri-ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Ilmoittautuminen alkaa: 7.6.2018 10:00:00

Opettaja: Musiikkipedagogi (YAMK), Somatic Pilates ohjaaja Heidi Mantere

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 10, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lka 104, 1. krs (liikunta), Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Päivä ja kello: La: 12.00-15.15

Syyslukukausi: 6.10.2018 - 6.10.2018 (4 oppituntia)

Kurssimaksu: 35,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit