Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

5102080 CEVNI-kurssi

CEVNIn eli Euroopan sisävesisääntöjen (Code Européen des Voies de Navigation Intérieure) tuntemus on edellytyksenä Euroopan joissa ja kanavissa liikkumiselle. Suoritetun tutkinnon perusteella voi Merenkulkulaitokselta hakea Kansainväliseen Huviveneen Kuljettajan Pätevyyskirjaan (I) -merkintää, mikä oikeuttaa liikkumaan Euroopan sisävesillä. Kurssilla käydään lävitse sisävesien kulkusäännöt, sisävesillä käytettävät alusten valot, merkkikuviot ja äänimerkit samoin kuin sisävesillä käytettävät vesiliikennemerkit, väylämerkit ja -opasteet, liikennevalo-opasteet sekä muut merkit.

Oppikirjana käytetään Suomen Purjehdus ja Veneily SPV:n tuottamaa CEVNI-oppikirjaa. Oppikirja ei sisälly kurssin hintaan. Oppikirja on välttämätön, koska tutkintokysymyksiin saa vastata CEVNI-oppikirjan avulla. Tämä yhden illan mittainen kurssi sisältää Cevnin periaatteiden opetuksen sekä oppikirjaan perehtymisen ennen tutkintoa.

CEVNI-tutkinto, jonka kesto on max 60 minuuttia, sisältyy kurssiin ja pidetään kurssin yhteydessä. Tutkintopalaute annetaan välittömästi tutkinnon päätyttyä. Tutkintomaksu (25 €) ei sisälly kurssimaksuun.

SPV lähettää tutkintomaksuun sisältyvän Cevni-todistuksen postitse.

MERENKULUN KURSSIT

Merenkulun kurssit perustuvat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin auditoimaan Suomen Navigoinninopettajien koulutusjärjestelmään. Navigointi 1 on uudehko, jokaisen veneilijän veneily- ja navigointitaidon peruskurssi. Kurssi korvaa vanhan Saaristolaivurikurssin.

Opettajana toimii veneilykouluttaja Mika Piiroinen. Lisätietoja mika.piiroinen@purjehdus.net tai 0400 845 545. Kirjoita ilmoittautumislomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, jotta kurssin opettaja voi lähettää viime hetken kurssi-informaatiota ja ohjeita. Kurssimaksuun eivät sisälly kurssikirjat, -kartat ja karttatyöskentelyvälineet.

Ilmoittautuminen alkaa: 26.11.2018 10:00:00

Opettaja: Veneilykouluttaja Mika Piiroinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Lka 305, 3. krs, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Päivä ja kello: Ma: 17.00-20.30

Kevätlukukausi: 8.4.2019 - 8.4.2019 (4 oppituntia)

+ tutkintomaksu 25 €: 60,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit