Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1101070 Pianonsoitto A

Ei opetusta 18.2.

Pianonsoiton kurssilla A-F opetusta on 45 minuuttia joka toinen viikko. Pianonsoiton opiskelu on tavoitteellista yksilöopetusta. Päätavoitteena on oman harrastuksen kehittäminen. Opetuksessa huomioidaan jokaisen oppilaan lähtötaso ja yksilöllinen edistyminen. Opetukseen voidaan ottaa myös alle 16-vuotiaita oppilaita.

Tavoitteena voi olla kehittää esimerkiksi nuotinlukutaitoa ja opetella soittamaan tuttuja sävelmiä molemmin käsin. Alkeistasolta edetään yksilöllisessä tahdissa vapaan säestyksen ja musiikin teorian alkeisiin. Pianonsoiton perusteita jo oppineet voivat kehittää soittotekniikkaansa ja laajentaa ohjelmistoaan. Eri soittotyylien ilmaisukysymykset, vapaan säestyksen käytäntö ja teoria, erityylisten kappaleiden soittaminen ja eri säestystapojen hallinta korostuvat. Soittotekniikan ja ohjelmiston kehittyessä opetuksessa perehdytään eri säestyskuvioihin ja -rytmeihin. Ohjelmiston laajuudessa ja soittotaidon kehittymisessä ei ole ennalta määrättyä rajaa. Taitoja sekä tietoja voi kehittää harjoitusinnon määräämässä tahdissa ja oppilaan oman musiikkimaun mukaisessa suunnassa – rytmimusiikista klassiseen. Valitse sinulle sopivin päivä - jokaisen kurssin tunnit jaetaan kuuden tai kahdeksan oppilaan kesken omiksi soittotunneiksi.

Tämän kurssin voit maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri-ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Ilmoittautuminen alkaa: 26.11.2018 10:00:00

Opettaja: Musiikkipedagogi (AMK) Jaana Elo

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 8, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Töölön ala-asteen koulu, Töölönkatu 41, 00250 Helsinki

Päivä ja kello: Ma: 17.00-20.00

Kevätlukukausi: 7.1.2019 - 15.4.2019 (56 oppituntia)

Kurssimaksu: 285,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit