Helsingin aikuisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

1105066 Soca

Soca on rytmikäs ja iloinen afrokaribialainen karnevaalitanssi, jolle on ominaista sulava vartalonkäyttö ja erityisesti lantion ja keskivartalon pyöritys. Socan liikekieli muistuttaa monia afrikkalaisia tansseja maanläheisyydessään, rentoudessaan ja rytmikkäässä liikkeessään. Tällä alkeistason viikonloppukurssilla tutustutaan socan perusteisiin, harjoitellaan tekniikkaa ja opetellaan koreografiaa. Kurssi sopii vasta-alkajille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Latinalaisesta Amerikasta lähtöisin oleva reggaetón on levinnyt ympäri maailman, varsinkin yökerhoihin. Tyylissä sekoittuvat jamaikalaiset musiikkivaikutteet reggaesta ja dancehallista Latinalaisen Amerikan hiphop-musiikkiin. Dancehall on jamaikalainen jatkuvasti kehittyvä katutanssilaji, johon kuuluu suurieleinen ilmaisu. Dancehall on asennelaji, jonka liikekielessä terävyys ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Soca on rytmikäs ja iloinen afrokaribialainen karnevaalitanssi, joka on alkujaan kotoisin Trinidad & Tobagosta. Soca-musiikki (soul of calypso) on kehittynyt calypsosta omaksi nopeatempoisemmaksi lajikseen ja on nykyään Karibialla suosituinta karnevaalimusiikkia. Reggaetón, dancehall ja soca ovat vauhdikkaita tanssilajeja, joissa korostuu etenkin lantion ja keskivartalon käyttö.

Registration begins: 3.6.2019 10:00:00

Teacher: Mäkinen, Kirsikka

Number of places: Maximum number of course participants 15, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Lka YK7 (liikunta), -1. krs, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Date and time: Saturday: 12.00-13.30 Sunday: 12.00-13.30

Autumn term: 26.10.2019 - 27.10.2019 (4 Lessons)

Price: 32,00 €

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject