Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

400303 Strateginen johtaminen (5 op/Vaasan yliopisto)

Huomaa koulutuksen kokonaishinta!

Hinta: yksittäinen opintojakso 140 € (90 € ilmoittautuessa ja 50 € rekisteröityessä yliopistolle). Opintojakso sisältyy opintokokonaisuuden maksuun.

Aika: 4.11.2019 – 5.1.2020

Tavoite:

Kurssin suoritettuaan opiskelijat osaavat strategisen johtamisen peruskäsitteet ja tuntevat strategisen johtamisen erilaisia koulukuntia, työkaluja ja menetelmiä. Kurssi antaa valmiudet strategisen aseman analyysin tekemiseen, strategian valintaan sekä strategia toimeenpanoon. Kurssi kehittää opiskelijoiden liiketoiminnan ymmärrystä sekä kriittistä ajattelua ja analyyttisyyttä, ongelmanratkaisutaitoa, yhteistyö-, kommunikointi- ja viestintätaitoja sekä suunnitelmallisuutta ja päätöksentekokykyä.

Sisältö:

Kurssilla tarkastellaan strategiseen johtamiseen liittyviä erilaisia käsitteitä, menetelmiä ja työkaluja. Kurssi kattaa sekä strategian sisältö- että prosessikysymykset keskittyen erityisesti strategiseen analyysiin, valintaan ja toimeenpanoon. Kurssin luennoilla perehdytään laajasti strategisen tutkimuksen teoriaan, käytäntöön, oppihistoriaan käytännön esimerkkeihin.

Suoritustapa: verkkoluennot 26 t, harjoitustyöt n. 10 kpl, jotka palautetaan Moodleen. Tehtävien palautukselle on deadline.

Opettaja: Tero Vuorinen

Kirjallisuus:

1. Vuorinen, Tero (2013). Strategiakirja – 20 työkalua. Talentum. tai vaihtoehtoisesti, Exploring Strategy – Text and Cases (2017), Johnson, G, Whittington, R., Scholes, K. Angwin, D ja Regnér, P
2. artikkelikokoelma (löytyy kurssin Moodle-sivustolta).

Kirjallisuus on lainattavissa esim. Tiedekirjasto Tritoniasta. Lisätietoa kirjastopalveluista.

Avoimen yliopiston koulutusten peruutusehdot:
  • Opintopaikan voi perua maksutta 14 päivää ennen opintojen alkua. Jos opintomaksu on maksettu, summa palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle.

  • Opisto perii koko opintomaksun, jos peruutus tulee alle 14 päivää ennen opintojen alkamista, tai jos et peru opintoja ja jätät paikan käyttämättä.

  • Huom! Liittojen jäsenet: Opisto perii täyden, alentamattoman, opintomaksun, jos peruutus tulee myöhässä tai jätät paikan käyttämättä.

  • Opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle, jos opisto peruuttaa koulutuksen.

Kuuluu kokonaisuuteen:
400300: Johtaminen ja organisaatiot, perusopinnot (26 op/Vaasan yliopisto)

Opettaja: Vuorinen, Tero

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Ohjattu verkko-opiskelu

Syyslukukausi: 4.11.2019 - 31.1.2019
Kevätlukukausi: 1.1.2020 - 5.1.2020 (1 oppituntia)

Yhteensä 140 € (90 € ilmoittautuessa ja 50 € rekisteröityessä yliopistolle) : 90,00 €

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit