Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1103052 Valokuvauksen perusteet

Kurssi aloitteleville tai jo perusteita osaaville kuvaajille, jotka haluavat oppia tekemään itse hyviä kuvausratkaisuja kameran automatiikan sijasta. Perusasioita valokuvaamiseen: valotus, rajaus, herkkyys. Kuvan jälkikäsittely perusteet,  lisäksi sommittelua ja kuvien analysoinnin perusteita. Kurssi on hyödyllinen ja hauska sukellus valokuvan maailmaan myös heille, joiden tulee työnsä puolesta hallita järjestelmäkameran käyttöä. 

*Kurssilla käymme läpi järjestelmäkameralla kuvaamiseen liittyviä perusasioita kattavasti erilaisten luentojen, esimerkkien ja harjoitusten avulla. Teknisten taitojen lisäksi herättelemme valokuvaajan katsetta ympäristöön: miten eri aiheista ja erilaisista tilanteista saadaan mielenkiintoisia kuvia esimerkiksi onnistuneen sommitelman myötä. Kuvista keskustelemalla harjoittelemme kuvanlukutaitoa ja kuvien tulkintaa. Tutustumme myös kuvankäsittelyn perusteisiin. Opiskelijat saavat kurssilta kattavat luentomateriaalit omaan käyttöönsä. Opiskelijalla tulee olla koko kurssin ajan käytössään digitaalinen järjestelmäkamera muistikortilla ja ladatulla akulla, jo ensimmäisellä kerralla.

Kurssi kokoontuu ti 22.9.-20.10. sekä la 10.10. 

”Adoben uusi oppilaitosten lisenssisopimus  edellyttää, että kurssille osallistuja hankkii oman Adobe ID tunnuksen. Adoben Creative Cloud ohjelmistojen lisenssit aktivoidaan niin, että opiston tietokoneella opiskelija kirjautuu Creative Cloudiin Adoben ID-tunnuksella. Adobe ID -tunnus luodaan Adoben sivustolla (https://helpx.adobe.com/manage-account/using/create-update-adobe-id.html). Pyydämme, että opiskelija luo tunnuksen ennen kurssille tuloa, jotta siihen ei tarvitse käyttää kurssiaikaa.”


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. *Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein. 

Opettaja: TaK, mediaopettaja Olli-Pekka Saukkoinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 15, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kädentaidot 510, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: Ti: 17.00 - 20.00 La: 11.00 - 14.00

Syyslukukausi: 29.9.2020 - 20.10.2020 (19 oppituntia)

Kurssimaksu: 176,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit