Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1103007 Värillä väliä - Maalauskurssi

Värien sekoittaminen ja rinnastaminen ovat kurssin pääaiheita. Miten sekoittaa vaikkapa kuusen vihreä, ruusunpunainen tai maantien harmaa? Miksi tarvitaan monta sävyä ja niiden sopivaa rinnastamista, jotta aihe näyttäisi uskottavalta? Miksi jotkut värisävyt sopivat yhteen, toiset eivät? Opi, että värejä voi sekoittaa myös optisesti ja kuullottaen. Osa materiaaleista kuuluu kurssin hintaan. Kurssikirje.

*Värien sekoittaminen on monelle vaikeata, samoin värien rinnastaminen eli yhdessä käyttäminen. Värillä väliä maalauskurssi sopii niin kuvataidetta harrastaneille, jotka haluavat syventää (vaikeata) suhdettaan väreihin, kuin väristä ja visuaalisesta kiinnostuneille, mutta vähemmän kuvan tekemistä harrastaneille. Kurssilla käytetään vesiohenteisia värejä ja värillisiä piirtimiä. Tutustut värisävyjen luomiseen niin värinaineiden kuin optisen sekoittumisen merkeissä, värien ja niiden käytön historiaan erilaisia väriteorioita unohtamatta. Maalauskurssilla tehdään yhdessä pieniä väriharjoituksia ja sovelletaan opittua omiin aiheisiin ja/tai opettajan ehdottamiin tehtäviin. Osa kurssilla käytettävistä materiaaleista kuuluu kurssin hintaan, hankittavista materiaaleista kurssikirje. Esimerkkejä opettajan taiteellisesta työstä www.merjasdg.net. 


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. *Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein. 

Opettaja: TaM, taidemaalari Merja Salonen Di Giorgio

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Opetustila/Taide 414, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: Ti: 17.15 - 19.30

Syyslukukausi: 22.9.2020 - 24.11.2020 (30 oppituntia)

Kurssimaksu: 225,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit