Helsingin aikuisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

1103039 Digitaide aloittelijoille

Kurssi sopii kaikille kuvituksesta, kuvankäsittelystä ja valokuvien muokkaamisesta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa luovaa ilmaisuaan. Käytämme kurssilla Photoshop CC-ohjelmaa ja syvennymme erityisesti sen yhteiskäyttöön piirtopöydän kanssa. Kuvankäsittelyohjelmien tuntemuksesta on hyötyä, mutta se ei ole tarpeen. Opisto tarjoaa oppilaiden käyttöön Wacoom Art – piirustuspöydän, mutta omankin voi ottaa mukaan halutessaan.

*Aloitamme tutkimalla eri pensselityylejä ja rajaustapoja sekä niiden soveltamista kuvituskuviin. Muutamme värikuvia mustavalkoisiksi ja maalaamme värin uudelleen esiin historiapensseliä käyttäen. Luomme erilaisia pintakuvioita ja niillä tyyliteltyä grafiikka. Harjoittelemme tasojen ja maskien käyttöä. Käsittelemme peilatut ja symmetriset kuvat. Tutuksi tulevat keinot tehdä kuvituskuvia omalla pensselillä ja sabluunalla, digitaalisen pop-taiteen tekeminen, ornamentiikka ja kaleidoskoopit sekä pintakuvioinnin mahdollisuudet piirrokseen ja valokuvaan sovellettaessa. Tulostamme valmiit työt, kiinnitämme ne taustapohjaan ja pidämme pienen näyttelyn opiston tiloissa. 

”Adoben uusi oppilaitosten lisenssisopimus  edellyttää, että kurssille osallistuja hankkii oman Adobe ID tunnuksen. Adoben Creative Cloud ohjelmistojen lisenssit aktivoidaan niin, että opiston tietokoneella opiskelija kirjautuu Creative Cloudiin Adoben ID-tunnuksella. Adobe ID -tunnus luodaan Adoben sivustolla (https://helpx.adobe.com/manage-account/using/create-update-adobe-id.html). Pyydämme, että opiskelija luo tunnuksen ennen kurssille tuloa, jotta siihen ei tarvitse käyttää kurssiaikaa.”


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. *Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein. 

Teacher: TaM Sirpa Kärkkäinen

Number of places: Maximum number of course participants 12, There are available places on the course.

Name of course location: ATK 210, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Date and time: Th: 17.00 - 20.15

Autumn term: 29.10.2020 - 19.11.2020 (16 Lessons)

Price: 128,00 €

Registration begins: 1.6.2020 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject