Helsingin aikuisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

1103039 Digitaide aloittelijoille

Kurssi sopii kaikille kuvituksesta, kuvankäsittelystä ja valokuvien muokkaamisesta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa luovaa ilmaisuaan. Käytämme kurssilla Photoshop CC-ohjelmaa ja syvennymme erityisesti sen yhteiskäyttöön piirtopöydän kanssa. Kuvankäsittelyohjelmien tuntemuksesta on hyötyä, mutta se ei ole tarpeen. Opisto tarjoaa oppilaiden käyttöön Wacoom Art – piirustuspöydän, mutta omankin voi ottaa mukaan halutessaan.

*Aloitamme tutkimalla eri pensselityylejä ja rajaustapoja sekä niiden soveltamista kuvituskuviin. Muutamme värikuvia mustavalkoisiksi ja maalaamme värin uudelleen esiin historiapensseliä käyttäen. Luomme erilaisia pintakuvioita ja niillä tyyliteltyä grafiikka. Harjoittelemme tasojen ja maskien käyttöä. Käsittelemme peilatut ja symmetriset kuvat. Tutuksi tulevat keinot tehdä kuvituskuvia omalla pensselillä ja sabluunalla, digitaalisen pop-taiteen tekeminen, ornamentiikka ja kaleidoskoopit sekä pintakuvioinnin mahdollisuudet piirrokseen ja valokuvaan sovellettaessa. Tulostamme valmiit työt, kiinnitämme ne taustapohjaan ja pidämme pienen näyttelyn opiston tiloissa. 

”Adoben uusi oppilaitosten lisenssisopimus  edellyttää, että kurssille osallistuja hankkii oman Adobe ID tunnuksen. Adoben Creative Cloud ohjelmistojen lisenssit aktivoidaan niin, että opiston tietokoneella opiskelija kirjautuu Creative Cloudiin Adoben ID-tunnuksella. Adobe ID -tunnus luodaan Adoben sivustolla (https://helpx.adobe.com/manage-account/using/create-update-adobe-id.html). Pyydämme, että opiskelija luo tunnuksen ennen kurssille tuloa, jotta siihen ei tarvitse käyttää kurssiaikaa.”


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. *Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein. 

Lärare: TaM Sirpa Kärkkäinen

Antal platser: Maximalt antal platser 12, Lediga platser.

Undervisningsställe: ATK 210, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Dag och klocktid: tors.: 17.00 - 20.15

Hösttermin: 29.10.2020 - 19.11.2020 (16 lektioner)

Kursavgift: 128,00 €

Anmälningstiden börjar: 1.6.2020 10:00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne