Helsingin aikuisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

3203004 Elämän käsikirjoitus

Uusi kurssi
Koulutuspäivän aikana osallistujat tutkivat kokemuksellisesti omaa elämänkäsikirjoitustaan, varhaisia päätöksiä, jotka ohjaavat suhdettamme itseemme, muihin ihmisiin ja maailmaan. Käytämme luovia menetelmiä, esim. kuvia, maalaamista, tarinan kerrontaa, satuja ja liikettä. Päivän aikana tutustumme myös transaktioanalyysin Elämänkäsikirjoitus (Script) -teoriaan. Huolehdimme ryhmän turvallisesta ilmapiiristä. Koulutuspäivä sopii kaikille ihmisistä kiinnostuneille.

* Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein.


Elämänkäsikirjoitus auttaa meitä ymmärtämään, keitä olemme. Se ohjaa sitä, miten olemme suhteessa itseemme, muihin ihmisiin ja maailmaan. Joskus käsikirjoituksemme voi vaikuttaa kielteisesti itsetuntoomme ja ilmaisuumme, kykyymme luoda läheisiä ihmissuhteita ja ylipäätään käyttää potentiaaliamme. Tämän koulutuspäivän aikana osallistujat tutkivat kokemuksellisesti omaa elämänkäsikirjoitustaan: niitä varhaisia päätöksiä, joita ovat itsestään ja elämästään tehneet ja joita elämänkäsikirjoitukseksi kutsutaan. Näistä päätöksistä tietoiseksi tuleminen avaa mahdollisuuden uudelleen arvioinnille ja vapautumiselle tiedostamattomista rajoittavista päätöksistä, elämään tässä ja nyt-hetkessä. Tällä tutkimusmatkallamme käytämme luovia menetelmiä, esim. kuvia, maalaamista, tarinan kerrontaa, satuja ja liikettä. Mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Huolehdimme ryhmän turvallisesta ilmapiiristä. Päivän aikana tutustumme myös transaktioanalyysin Elämänkäsikirjoitus (Script) teoriaan. Koulutuspäivä sopii kaikille ihmisistä kiinnostuneille. Kurssin opettaa Transaktioanalyytikko PTSTA-p, psykoterapeutti Ritva Piiroinen ja transaktioanalyytikko CTA-P, kuvataideterapeutti Miira Matara.

Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten kun sen alkaminen on varmistunut.

Teacher: Piiroinen Ritva, Matara Miira

Number of places: Maximum number of course participants 14, There are available places on the course.

Name of course location: Monitoimitila 521, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Date and time: Sa: 10.00 - 16.00

Autumn term: 21.11.2020 - 21.11.2020 (7 Lessons)

Price: 95,00 €

Registration begins: 1.6.2020 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject