Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302006 Kulttuurikävelyjä Töölössä 3: Taka-Töölön tarina

Tule noin puolentoista tunnin opastetulle kävelykierrokselle kuulemaan Taka-Töölön tarina 1800-luvulta nykypäivään! Vielä 200 vuotta sitten Taka-Töölön paikalla oli vihreitä niittyjä, kallioita, soita ja metsikköjä. Kapeat tiet veivät keskikaupungille, mutta helpoin ja mukavin reitti kaupungin keskustaan kulki vesiteitä pitkin. 1920-luvulla alkoi rakentamisen kulta-aika ja kaikki muuttui – uusi urbaani Taka-Töölö alkoi nousta. 

* Tiesitkö, että raitiovaunuliikenne Helsingissä alkoi vuonna v. 1888 hevosvetoisilla vaunuilla linjalla Töölö – Kaivopuisto? Retkemme alkaakin Rosavillan entiseltä huvila-alueelta, jonne rakennettiin 120 vuotta sitten raitiovaunuhallit. Sieltä jatkamme kirjaston ohi ihailemaan Helsingissä harvinaista muotopuistoa ja italialaistyylistä Töölön kirkkoa torin laidalla. Taka-Töölön alueelle on aina sijoittunut erilaisia hoitolaitoksia pienistä yksityisklinikoista kunnallisiin sairaaloihin. Tutustumme Töölön ja Kivelän sairaalan menneisyyteen sekä tulevaisuudensuunnitelmiin, ihailemme remontoituja Helsingin autokomppanian kasarmeja sekä Hesperian Esplanadia. Matkalla kuulemme tarinoita menneistä ajoista, taloista - niiden asukkaista ja arkkitehtuurista sekä kurkistamme Töölön nykypäivään ja tulevaisuuteen.

*Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi perutaan tai se siirretään mahdollisuuksien mukaan. (If contact teaching is not possible due to a coronavirus lockdown, this course will be cancelled or it postponed if it’s possible)


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Opettaja: Helsinki-ja matkaopas Tuula Pohjolainen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Retkipäivä, ei opistolla

Päivä ja kello: La: 11.00 - 12.30

Syyslukukausi: 5.9.2020 - 5.9.2020 (2 oppituntia)

Kurssimaksu: 16,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit