Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302005 Kulttuurikävelyjä Töölössä 2: Hietaniemen hautausmaa - Suomen kulttuurihistorian aarreaitta

Tule noin kahden tunnin opastetulle kävelykierrokselle kuulemaan Hietaniemen hautausmaan tarinaa. Matka kulkee hautausmaan perustamisesta presidenttien haudoille. Tutustumme kulttuuri- ja poliittisen historian merkkihenkilöihin sekä siihen tapaan, miten heidän muistoaan on kunakin aikana kunnioitettu. 

* Hietaniemen hautausmaalle on sen kohta 200 vuotisen historian aikana haudattu arviolta 200 000 vainajaa. Aloitamme kierroksen 1820-luvulta peräisin olevalta vanhalta hautausmaalta ja jatkamme Taiteilijainmäen kautta kohti hautausmaan uudempia osia. Seisahdumme matkalla Tove Janssonin, Albert Edefeltin ja Zacharias Topeliuksen haudoilla, näemme mm. Alvar Aallon, Akseli Gallen-Kallelan, Arvo Ylpön, Sylvi Kekkosen, Anni Swanin sekä Saimi Harmajan leposijat. Kierroksen lopuksi käymme sankarihautausmaalla sekä presidenttien haudoilla. Kävelyn lomassa tarinat kertovat hautausmaan synnystä ja kasvusta 27 hehtaarin kokoiseksi puistomaiseksi alueeksi.

*Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi perutaan tai se siirretään mahdollisuuksien mukaan. (If contact teaching is not possible due to a coronavirus lockdown, this course will be cancelled or it postponed if it’s possible)


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Opettaja: Helsinki-ja matkaopas Tuula Pohjolainen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Retkipäivä, ei opistolla

Päivä ja kello: Ti: 17.00 - 19.00

Syyslukukausi: 1.9.2020 - 1.9.2020 (2.66 oppituntia)

Kurssimaksu: 21,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit