Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1302009 Sukututkimuksen teemallinen jatkokurssi

Teemallisella sukututkimuksen syventävällä kurssilla perehdymme talohistoriaan, netin sukupuupalvelujen sekä sotalaitoksen ja sotilaisiin liittyvien lähteiden käyttöön, geneettiseen eli DNA-sukututkimukseen sekä oikeuslaitoksen historiaan ja sen lähteisiin. Kurssin käytyäsi sinulla on valmiudet koota sukusi tarina entistä monipuolisemmin. 

* Talohistoria avaa mahdollisuuksia selvittää suvun tarinaa ajalta ennen rippikirjoja. Käsittelemme mm. maanluontoja, kiinteistöjen ostamista ja jakamista, voudin- ja läänintilejä sekä henkikirjoja. Netin sukupuupalveluita on useita, mutta ovatko esimerkiksi lähdetietojen merkintä sekä lähdekritiikki hallussa? Palvelujen käytössä korostuvat myös tekijänoikeudet ja tietosuoja. Sotalaitoksen ja sotaan liittyvä muu arkistomateriaali avaa paljon reittejä yksilöiden jäljittämisessä. Geneettisen sukututkimuksen periaatteet ja rajoitteet on hyvä oppia – mistä geenit oikeasti kertovat? Oikeuslaitoksemme historia ja sen tuottamat runsaat lähteet ovat hyödyllinen lisä suvun tarinan hahmottamisessa. 

*Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein. (If contact teaching is not possible due to a coronavirus lockdown, this course will be held online.)


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Opettaja: yrittäjä/kouluttaja Juha Vuorela

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 35, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Helsingin aikuisopisto (katso infotaulusta), Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: Ma: 17.00 - 19.15

Syyslukukausi: 19.10.2020 - 16.11.2020 (15 oppituntia)

Kurssimaksu: 79,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit