Helsingin aikuisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

5102016 Vesiviljelyn ABC ja toiminnan perusteet

Kurssilla tutustutaan vesiviljelyyn ja sillä toimivien kasvatusjärjestelmien toimintaperiaatteisiin ruokakasvien, viherkasvien ja ilmaa puhdistavien kasvien kasvatuksessa. Käymme läpi vesiviljelyn edut ja haasteet verrattuna perinteisiin viljelytapoihin. Opit myös mitkä kasvit sopivat vesiviljelyyn, millaisia ravinteita voidaan käyttää ja miten veden ravinnepitoisuutta ja pH-arvoa mitataan ja säädetään. Kurssin jälkeen osaat käyttää vesiviljelyjärjestelmää ja vesiviljelyllä toimivaa viherseinää. 

*Kurssilla tutustutaan eri kastelutapoihin, kuten NFT, Ebb&Flow, Drip feed, DWC, Aquaponics ja Aeroponics. Käymme myös läpi valon merkitystä kasveille ja erilaisten lamppujen käyttöä, sekä mahdollisia ongelmatilanteita kasvien ravinteiden, lämpötilojen ja tuhoeläinten osalta. Seuraavan päivän kurssilla tutustutaan tarkemmin vesiviljelyllä toimivan pystysuuntaisen puutarhan ja viherseinän rakentamiseen.

*Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi perutaan tai se siirretään mahdollisuuksien mukaan. (If contact teaching is not possible due to a coronavirus lockdown, this course will be cancelled or it postponed if it’s possible)


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Teacher: Jouni Spets

Number of places: Maximum number of course participants 16, There are available places on the course.

Name of course location: Helsingin aikuisopisto (katso infotaulusta), Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Date and time: Sa: 11.00 - 14.30

Autumn term: 14.11.2020 - 14.11.2020 (4 Lessons)

Price: 32,00 €

Registration begins: 1.6.2020 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject