Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

5102016 Vesiviljelyn ABC ja toiminnan perusteet

Kurssilla tutustutaan vesiviljelyyn ja sillä toimivien kasvatusjärjestelmien toimintaperiaatteisiin ruokakasvien, viherkasvien ja ilmaa puhdistavien kasvien kasvatuksessa. Käymme läpi vesiviljelyn edut ja haasteet verrattuna perinteisiin viljelytapoihin. Opit myös mitkä kasvit sopivat vesiviljelyyn, millaisia ravinteita voidaan käyttää ja miten veden ravinnepitoisuutta ja pH-arvoa mitataan ja säädetään. Kurssin jälkeen osaat käyttää vesiviljelyjärjestelmää ja vesiviljelyllä toimivaa viherseinää. 

*Kurssilla tutustutaan eri kastelutapoihin, kuten NFT, Ebb&Flow, Drip feed, DWC, Aquaponics ja Aeroponics. Käymme myös läpi valon merkitystä kasveille ja erilaisten lamppujen käyttöä, sekä mahdollisia ongelmatilanteita kasvien ravinteiden, lämpötilojen ja tuhoeläinten osalta. Seuraavan päivän kurssilla tutustutaan tarkemmin vesiviljelyllä toimivan pystysuuntaisen puutarhan ja viherseinän rakentamiseen.

*Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi perutaan tai se siirretään mahdollisuuksien mukaan. (If contact teaching is not possible due to a coronavirus lockdown, this course will be cancelled or it postponed if it’s possible)


Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on valmistunut.

Opettaja: Jouni Spets

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Helsingin aikuisopisto (katso infotaulusta), Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Päivä ja kello: La: 11.00 - 14.30

Syyslukukausi: 14.11.2020 - 14.11.2020 (4 oppituntia)

Kurssimaksu: 32,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit