Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

4014600 Talousoikeuden oikeustapauskommentti (1 op/Vaasan yliopisto)

Huomaa koulutuksen kokonaishinta!

Hinta: yksittäinen opintojakso 45 € (30 € ilmoittautuessa ja 15 € rekisteröityessä yliopistolle) Opintojakso sisältyy opintokokonaisuuden maksuun

Aika: verkko-opinnot, vk 6-21, kevät 2021

Opettaja: Mika Kärkkäinen

Tavoite: Oikeustapauskommentin tarkoituksena on kehittää opiskelijan valmiuksia tunnistaa talousoikeudellisia ongelmia ja arvioida kriittisesti ongelmien ratkaisuksi esitettyjä kannanottoja. Oikeustapauksen pohjalta laadittavan kirjoituksen tavoitteena on myös kehittää opiskelijan kykyä kannanottojensa perustelemiseen ja niiden jäsenneltyyn esittämiseen. Kirjoitusta laatiessaan opiskelijan on tunnistettava keskeiset oikeuslähteet, joita hän tarvitsee omien argumenttiensa tueksi. Kurssin edetessä opiskelija oppii hyödyntämään tätä lähdemateriaalia punnitessaan omia kannanottojaan. Kurssin suoritettuaan opiskelija kykenee esittämään perusteltuja talousoikeudellisia kannanottoja ja kirjoittamaan johdonmukaisen analyysin.

Sisältö: Opiskelija perehtyy valitsemaansa oikeustapaukseen, joka voi olla esim. KKO:n, KHO:n, KVL:n, Kuluttajariitalautakunnan tai Lääkemarkkinoinnin valvontakunnan ratkaisu. Tapauksesta tunnistetaan jokin yksittäinen oikeuskysymys, johon ratkaisussa on otettu kantaa. Opiskelija tarkastelee yksittäistä oikeuskysymystä talousoikeudellisesta näkökulmasta oikeudellista lähdemateriaalia hyödyntäen.

Suoritustapa: Kurssi suoritetaan laatimalla kirjallinen oikeustapauskommentti yksittäiseen oikeustapaukseen liittyvästä talousoikeudellisesta ongelmasta. Kirjoituksessa on hyödynnettävä oikeuslähteitä. Kirjoituksen pituus on 10.000-12.000 merkkiä. Kirjoitus on toimitettava kurssin Moodleen 30.5.2021 mennessä.

Opetus: Verkkotyöskentely Moodlessa viikot 6-21 (8.2.-30.5.2021)


Avoimen yliopiston peruutusehdot

  • Opintopaikan voi perua maksutta 14 päivää ennen opintojen alkua. Jos opintomaksu on maksettu, summa palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle.
  • Opisto perii koko opintomaksun, jos peruutus tulee alle 14 päivää ennen opintojen alkamista, tai jos et peru opintoja ja jätät paikan käyttämättä.
  • Huom! Liittojen jäsenet: Opisto perii täyden, alentamattoman, opintomaksun, jos peruutus tulee myöhässä tai jätät paikan käyttämättä.
  • Opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle, jos opisto peruuttaa koulutuksen

Huom! Jos olet Ammattiliitto Pro ry:n jäsen, voit ilmoittautua ja jättää opinnot kokonaan maksamatta. Tarkastamme jäsenyytesi elo-syyskuussa ja lähetämme sitten sinulle uuden laskun. Jos olet jäsen, kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoriville "Pro". Paikkoja on rajoitetusti.

Kuuluu kokonaisuuteen:
4014000: Talousoikeuden perusopinnot (25 op/Vaasan yliopisto)

Opettaja: Kärkkäinen Mika

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Ohjattu verkko-opiskelu

Kevätlukukausi: 8.2.2021 - 30.5.2021

Kurssimaksu ilmoittautuessa (yliopiston osuus maksetaan erikseen): 30,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2020 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit