Helsingin aikuisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

1302023 Kreikan myyttien naiset

Mitä tapahtui antiikin taruissa miesten sotien ja harharetkien ohella? Myös taruston naiset sotivat, taistelivat henkensä puolesta ja osallistuivat myyttisille matkoille. Myös naiset olivat sankareita. Runsaasti kuvitetussa luentosarjassa perehdytään amatsoneihin, Spartan kauniiseen Helenaan, Mykenen Klytaimestraan, Ithakan Penelopeen, Troijan Kassandraan, Knossoksen Ariadneen, Kolkhiin Medeiaan ja muihin myyttisen Kreikan sankarittariin. Osa naisista koki traagisen lopun, mutta saattoi nainen päästä myös Olympos-vuorelle. 

*Länsimainen sivistyksen perustarinat löytyvät antiikin tarinoista ja myyteistä löytöretkineen ja sotineen. Tätä perustaa taide- ja viihdemaailma uusiokäyttää yhä uudestaan. Suurten miessankarien varjoon ovat jääneet tarujen naiset. Naiset pitivät pystyssä yhteiskuntaa, mutta osasivat myös järkyttää maailmaa. Sankarittaret rakastivat ja vihasivat. Sankarittaria rakastettiin ja pelättiin. Heidän kauneuttaan ja kauhistuttavuuttaan kuvattiin antiikin sana- ja kuvataiteissa. Luentosarja vie meidät antiikin kuolemattomien sankarittarien jalanjäljille eri puolille Kreikkaa ja maailmaa!Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein.Teacher: FM, auktorisoitu opas Maarit Nieminen

Number of places: Maximum number of course participants 24, There are available places on the course.

Name of course location: Opetustila 413, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Date and time: Mo: 17.45 - 19.15

Spring term: 1.3.2021 - 29.3.2021 (10 Lessons)

Price: 57,00 €

Registration begins: 30.11.2020 10.00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject