Helsingin aikuisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

1302023 Kreikan myyttien naiset

Mitä tapahtui antiikin taruissa miesten sotien ja harharetkien ohella? Myös taruston naiset sotivat, taistelivat henkensä puolesta ja osallistuivat myyttisille matkoille. Myös naiset olivat sankareita. Runsaasti kuvitetussa luentosarjassa perehdytään amatsoneihin, Spartan kauniiseen Helenaan, Mykenen Klytaimestraan, Ithakan Penelopeen, Troijan Kassandraan, Knossoksen Ariadneen, Kolkhiin Medeiaan ja muihin myyttisen Kreikan sankarittariin. Osa naisista koki traagisen lopun, mutta saattoi nainen päästä myös Olympos-vuorelle. 

*Länsimainen sivistyksen perustarinat löytyvät antiikin tarinoista ja myyteistä löytöretkineen ja sotineen. Tätä perustaa taide- ja viihdemaailma uusiokäyttää yhä uudestaan. Suurten miessankarien varjoon ovat jääneet tarujen naiset. Naiset pitivät pystyssä yhteiskuntaa, mutta osasivat myös järkyttää maailmaa. Sankarittaret rakastivat ja vihasivat. Sankarittaria rakastettiin ja pelättiin. Heidän kauneuttaan ja kauhistuttavuuttaan kuvattiin antiikin sana- ja kuvataiteissa. Luentosarja vie meidät antiikin kuolemattomien sankarittarien jalanjäljille eri puolille Kreikkaa ja maailmaa!Tämän kurssin voi maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein.Lärare: FM, auktorisoitu opas Maarit Nieminen

Antal platser: Maximalt antal platser 24, Lediga platser.

Undervisningsställe: Opetustila 413, Runeberginkatu 22–24, 00100 Helsinki

Dag och klocktid: mån.: 17.45 - 19.15

Vårtermin: 1.3.2021 - 29.3.2021 (10 lektioner)

Kursavgift: 57,00 €

Anmälningstiden börjar: 30.11.2020 10.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne