Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

4002110 Ikävoimaa työhön (3 op/Itä-Suomen yliopisto)

Huomaa koulutuksen kokonaishinta!

Huom! Jos olet Tehy ry:n jäsen, voit ilmoittautua ja jättää opinnot ilmoittautumisvaiheessa maksamatta. Tarkastamme jäsenyytesi ja lähetämme sitten sinulle rekisteröitymislinkin Itä-Suomen yliopistolle. Tehyn jäsenet maksavat opinnoista vain yliopiston rekisteröitymismaksun 30€.

Hinta: 100 € (70 € + 30 € rekisteröityessä yliopistolle). Opintojakso sisältyy opintokokonaisuuden maksuun.

Opettaja: HTM, KM Krista Sutinen

Tavoite: Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä ikääntyminen tuo tullessaan yksilöille työyhteisöissä. Hän hahmottaa ikääntymisen kysymyksiä ja ikäkäytäntöjä laajemmin yhteiskunnan, työelämän ja muutosten näkökulmasta. Lisäksi hän tuntee ja osaa arvioida eri-ikäisten työntekijöiden välisen yhteistyön ja vuorovaikutuksen merkityksiä työyhteisöissä ja työelämässä. Opiskelija myös tunnistaa työelämän laatutekijöitä ja ikäjohtamisen kysymyksiä.

Sisältö: Opintojaksolla käsitellään ikääntymisen, työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin tukemisen kysymyksiä yksilön, työyhteisön ja yhteiskunnan näkökulmasta. Opiskelija perehtyy ikääntymisen ja työelämän vuorovaikutusta valottavaan tutkimukseen, ikääntymisen ja työn yhteensovittamiseen liittyviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin sekä eläköitymisen ja ikäjohtamisen kysymyksiin Suomessa ja Euroopassa.

Oppimateriaali: 1) Lundell, S., Tuominen. E., Hussi, T., Klemola, S., Lehto, E., Mäkinen, E., Oldenbourg, R., Saarelma-Thiel, T. & Ilmarinen, J. (2011). Ikävoimaa työhön. 2) Takala, E-P., Seitsamo, J., Henriksson, L., Härmä, M., Gould, R., Nivalainen, S. & Kuivalainen, S. (2015). Ikääntyvien työhön osallistuminen. 3) Wallin, M. 2014. Ikäjohtaminen Euroopassa: näkemykset parhaista ikäjohtamiskäytännöistä EU27-maissa.

Opetus ja suoritustavat: Opintojakso suoritetaan perehtymällä itsenäisesti lähdemateriaaliin (pakollinen kirjallisuus ja vapaasti valittava oheiskirjallisuus) ja tekemällä yksilötyönä oppimistehtävä.

Ajankohta: Ajankohdasta ja paikkakunnasta riippumatonta verkko-opiskelua.


Avoimen yliopiston peruutusehdot

  • Opintopaikan voi perua maksutta 14 päivää ennen opintojen alkua. Jos opintomaksu on maksettu, summa palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle.
  • Opisto perii koko opintomaksun, jos peruutus tulee alle 14 päivää ennen opintojen alkamista, tai jos et peru opintoja ja jätät paikan käyttämättä.
  • Huom! Liittojen jäsenet: Opisto perii täyden, alentamattoman, opintomaksun, jos peruutus tulee myöhässä tai jätät paikan käyttämättä.
  • Opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle, jos opisto peruuttaa koulutuksen.


Huom! Jos olet Tehy ry:n jäsen, voit ilmoittautua ja jättää opinnot kokonaan maksamatta. Tarkastamme jäsenyytesi ja lähetämme sitten sinulle rekisteröitymislinkin Itä-Suomen yliopistolle. Jäsenet maksavat vain yliopiston rekisteröitymismaksun 30€. Jos olet jäsen, kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoriville "Tehy". Paikkoja on rajoitetusti.


Kuuluu kokonaisuuteen:
4002100: Työ- ja organisaatiopsykologian aineopinnot (35 op/Itä-Suomen yliopisto)


Opettaja: HTM, KM Krista Sutinen

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 100, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Ohjattu verkko-opiskelu

Kevätlukukausi: 1.1.2021 - 31.7.2021

Kurssimaksu ilmoittautuessa (yliopiston osuus maksetaan erikseen): 70,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.12.2020 10.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit