Helsingin aikuisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

1101076 Pianonsoitto A

Ei opetusta 17.2. ja 13.4.

Pianonsoiton opiskelu on tavoitteellista yksilöopetusta. Päätavoitteena on oman harrastuksen kehittäminen. Opetuksessa huomioidaan jokaisen oppilaan lähtötaso ja yksilöllinen edistyminen. Opetukseen voidaan ottaa myös alle 16-vuotiaita oppilaita. Tavoitteena voi olla kehittää esimerkiksi nuotinlukutaitoa ja opetella soittamaan tuttuja sävelmiä molemmin käsin. Alkeistasolta edetään yksilöllisessä tahdissa vapaan säestyksen ja musiikin teorian alkeisiin. Pianonsoiton perusteita jo oppineet voivat kehittää soittotekniikkaansa ja laajentaa ohjelmistoaan. Eri soittotyylien ilmaisukysymykset, vapaan säestyksen käytäntö ja teoria, erityylisten kappaleiden soittaminen ja eri säestystapojen hallinta korostuvat. Soittotekniikan ja ohjelmiston kehittyessä opetuksessa perehdytään eri säestyskuvioihin ja -rytmeihin. Ohjelmiston laajuudessa ja soittotaidon kehittymisessä ei ole ennalta määrättyä rajaa. Taitoja sekä tietoja voi kehittää harjoitusinnon määräämässä tahdissa ja oppilaan oman musiikkimaun mukaisessa suunnassa – rytmimusiikista klassiseen. Pianonsoiton kurssilla opetusta on 45 minuuttia joka toinen viikko (Huom. lomapäivät 17.2. ja 13.4.). Jokainen oppilas saa kevään aikana seitsemän yksilötuntia. Pianotunnit sovitaan suoraan opettajan kanssa ennen kurssin alkua.

Hinta senioreille, eläkeläisille, työttömille, oppimisvaikeuksista kärsiville ja maahanmuuttajille 255 €. Opetushallitus tukee tätä kurssia.

Tämän kurssin voit maksaa kulttuuriedulla. Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Opettaja: Elo Jaana

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 6, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Rudolf Steiner-koulu, Lehtikuusentie 6, 00270

Päivä ja kello: Ma: 16.00 - 18.15

Kevätlukukausi: 13.1.2020 - 27.4.2020 (42 oppituntia)

Kurssimaksu: 285,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 25.11.2019 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit