null

Iitin kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa Iitin kansalaisopiston ilmoittautumisjärjestelmä Hellewiin! 

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

1. Kevään 2023 kursseille ilmoittautuminen alkaa torstaina 1.12.2022 klo 9 (Poikkeuksena muskarit ja soittotunnit. Kysy vapaita paikkoja kyseisen aineen opettajalta. Yhteystieto löytyy kurssin lisätiedoista).

2. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Kurssien laskut lähetetään postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Kurssin voi käydä myös maksamassa kirjaston Iitti-pisteessä (Kausansaarentie 3, 47400 Kausala).

3. Kurssin voi maksaa Tyky- tai Smartum-seteleillä kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. Kurssin voi maksaa myös ePassilla, Smartum Pay-, Eazybreak- tai Edenred-mobiilisovelluksilla. Maksaessasi näillä maksutavoilla, muista ilmoittaa siitä opiston toimistolle. Laskunhallintajärjestelmämme ei keskustele ePassin/SmartumPayn/Eazybreak/Edenred -järjestelmien kanssa. Näin vältetään asiakkaalle aiheettomasti lähtevät laskut ja ylimääräinen työ.

4. Kurssimaksun alennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Alennusta voivat saada:  

- Työttömät saavat -50 %:n alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi rehtorille tulee toimittaa kuukauden sisällä kurssin alkamisesta todistus työnhaun voimassaolosta.
- Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohjakoulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva, eläkkeellä oleva. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus (vuodelle 2020-2021 kansalaisopistolle myönnettiin opintoseteleitä 1 500 €:n arvosta). Edun voi saada yhteen kurssiin/lukuvuosi. Toisen alennuksen voi saada vain sillä edellytyksellä, että jokainen ensisijainen hakija on saanut setelin ja seteleitä on yhä keväällä jäljellä.
- Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella. Erillinen perusteltu hakemus toimitetaan rehtorille kuukauden sisällä kurssin alkamisesta. Opiskelijat hankkivat itse opiskelussa tarvittavat henkilökohtaiset tarvikkeet ja oppimateriaalit, Muutamilla kursseilla on myös materiaalimaksuja yhteisesti hankituista tai opettajalta ostettavista materiaaleista sekä opetusaiheen luonteesta johtuvia lisämaksuja.

5. Opintoryhmän alkamisen edellytys on, että ryhmään on ilmoittautunut riittävä määrä opiskelijoita.

6. Lukukauden kestävillä 12 viikon kursseilla kurssin voi perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta joko puhelimitse (puh 040 55 46 502), kirjallisesti (Kansalaisopisto, PL 32, 47401 Kausala) tai sähköpostitse (kansalaisopisto@iitti.fi). Kursseilla, joilla on ennakkoilmoittautuminen, peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Peruuttamattomasta kurssi-ilmoittautumisesta peritään koko kurssin hinta. Maksettuja kurssimaksuja ei palauteta.

7. Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista toimistoon. Koko lukukauden kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat.

8. Opistosta riippumattomista syistä johtuvista sali- tai muiden tilavuorojen peruuntumisesta tai opettajan poissaolon takia opetuskerran peruuntumisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille sekä pyritään järjestämään korvaava opetuskerta. Yksi peruttu kurssikerta ei oikeuta opiskelijaa hyvitykseen kurssimaksusta.

9. Opistosta johtumattomista syistä (esim. korona) kurssit voidaan muuttaa etäopetukseksi osittain tai kokonaan.

Tervetuloa kursseille!