Älä vihaa rikkaruohoja, syö ne! Tämän kurssin jälkeen saatat taipua tunnustamaan pihan perukan pahikset
hyviksi ja ilmaisiksi ruoka-aineiksi. Etelä-Euroopassa mamiet, mammat ja nonnat ovat aina keränneet luonnon antimia ateriaa täydentämään. Tällä kurssilla opimme hyödyntämään suomalaisen luonnon kasviaarteita ranskalaiseen malliin. Paljon vitamiini- ja mineraalipitoista kasvisruokaa löytyy Suomen luonnosta villinä. Tutustumme myös kasvien, marjojen ja sienten terveysvaikutuksiin.
Kurssilla myös valmistetaan monenlaisia pikkuherkkuja siitä mitä luonnosta on kerätty. Varaudu
pieneen lisämaksuun ruoka-aineista. Tehdään mm. smoothieita, voileipälevitteitä, pestoa, uunimunakasta ja
salaatteja. Keittiö kallistuu Välimerelle Provencen suuntaan. Puhumme myös mausteyrttien viljelystä.
HUOM! Muista mainita ilmoittautuessasi mahd. erikoisruokavaliot ja ruoka-allergiat. Kurssilla
teemme luontoretkiä, varaa kumisaappaat mukaan. Lisätietoja: outi.karttunen@gmail.com
Kurssipäivät: pe klo 17.15-19.30, la klo 11-15: 3.-4.5., 17.-18.5., 24.5.2024
Lärare: Karttunen Outi
Antal platser:
Maximalt antal platser 16, Lediga platser.