Järvenpään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

6145C Kuvataiteen perusopetus aikuisille/ syksy / 5. Valokuvaus ja mediataide

Kuvataiteen perusopetuksen kolmantena syksynä perehdytään valokuvaan ja mediataiteeseen. Syksyn aikana opitaan mm. hyödyntämään kameran manuaalisia asetuksia valokuvailmaisussa, tehdään animaatioita sekä opitaan perusteet elokuvakerronnasta sekä videoeditoinnista. Harjoitusten lisäksi teemme katsauksia valokuvan, elokuvan ja laajemmin mediakulttuurin historiaan sekä nykytaiteeseen. Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit. 

Kurssi on osa aikuisten kuvataiteen perusopetusta. Aikuisten kuvataiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä rakentuu kahdeksasta kurssista, joiden suorittaminen kestää n. 4 vuotta. Kurssit ovat: 1. Aloituskurssi: Havainto ja piirustus, 2. Maalaus, 3. Grafiikka ja sekatekniikka, 4. Taiteidenvälisyys, 5. Kuvanveisto ja 3 D, 6. Valokuva ja mediataide, 7. Tila ja ympäristö ja 8. Lopputyö. Tavoitteena on löytää itselle sopivia tapoja tehdä kuvataidetta ja tulla tutuksi taiteen ilmiöiden kanssa. Kutakin kurssia vetää yksi tai useampi aihe-alueeseen perehtynyt opettaja. Opintojen suorittaminen kestää yhteensä 4-vuotta. Valintakoetta ei ole, vaan opintoihin otetaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Uusia opiskelijoita otetaan mukaan vuosittain jos ryhmässä on tilaa. Lopputyö -kurssia lukuun ottamatta opinnot voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Kurssille voi ilmoittautua myös taiteen perusopetuksen ulkopuoliset opiskelijat, mikäli ryhmässä on tilaa.

Huom. Opintojakso 4. Taiteidenvälisyys on yhdessä ryhmän kanssa sovittu toteutettavaksi opintojakson 7. Tila ja ympäristö yhteydessä keväällä 2021.Opettaja: Ollikainen Elina, Lehtola Amanda

Opetuspaikka: Järvenpään Opisto / Ateljee, lk 218 2. krs, Kansakoulunkatu 1 A, 04400 Järvenpää

Päivä ja kello: Ma: 18.00 - 20.30

Syyslukukausi: 31.8.2020 - 14.12.2020 (49.95 oppituntia)

Kurssimaksu: 140,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 12.8.2020 11.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit