Järvenpään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

6155K Kuvataidekoulu 1.-3. lk ke 18.00 kevät

Huom! Alkamisaika muuttunut!

Kuvataidekoulun 1 - 3 -luokkalaisten “Löytöretkeilijöiden” ryhmissä tutustumme kuvataiteen ilmiöihin, ilmaisukeinoihin ja tekniikoihin lasten satumaailmoista, kiinnostuksista ja mielikuvituksesta ammentaen. Perusasiat materiaaleista ja työskentelytavoista tulevat tutuksi monipuolisten tehtävien kautta taideopettajan ohjauksessa. Kurssi on taiteen perusopetusta.


Kuvataiteen perusopinnoissa kuvataidetta opiskellaan tavoitteellisesti ja tasolta toiselle edeten. Opintojen aikana opitaan luovaa ajattelua, itseilmaisua ja kasvetaan elinikäisiksi taiteen ystäviksi. Järvenpään kuvataidekoulussa opiskellaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän (500 t) mukaan. Opinnot on jaettu kolmeen eri ikäkausiryhmään: Löytöretkeilijöihin (1 - 3 lk), Kisälleihin (4 - 6 lk) ja Nuorten taidepajaan (7 lk >). 

Kuvataiteen yleisen oppimäärän opinnoissa harjoitellaan monipuolisesti kuvataiteen tekniikoita ja ilmaisukeinoja sekä tutustutaan kuvataiteen perinteeseen ja visuaalisen kulttuurin sekä nykytaiteen ilmiöihin. Teoksia tehdään mm. piirtäen, maalaten, muovaillen, rakentaen, valokuvaten sekä animaatioita ja videoita tehden. Oppilaita rohkaistaan monipuoliseen ympäristön havainnointiin sekä kokeilemaan ja yhdistelemään ennakkoluulottomasti eri materiaaleja. Opintojen tavoitteena on tukea oppilaan kuvallisen ilmaisun ja luovuuden kehittymistä, taidesuhteen muotoutumista sekä osallisuutta. Opinnoissa painotetaan taiteidenvälisyyttä ja tutkivaa otetta sekä taiteen tekemisen elämyksellisyyttä. Koko oppimäärän (500 oppituntia) suorittaminen kestää n. 8 - 9 vuotta. Kuvataidekoulussa voi harrastaa myös ilman, että suorittaa koko oppimäärän. Harrastuksen voi aloittaa koska vain, eikä kuvataidekouluun ole pääsykokeita. Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit. Järvenpään kuvataidekoulu täyttää vuonna 2020 jo 40 vuotta! 
Kurssin alkaminen on siirretty tammikuulta helmikuulle.

Opettaja: Malin-Pötry Maarit

Opetuspaikka: Yhteiskoulu Urheilukentän moduuli, Urheilukatu 8, 04400 Järvenpää

Päivä ja kello: Ke: 18.00 - 19.30

Kevätlukukausi: 10.2.2021 - 26.5.2021 (30 oppituntia)

Kurssimaksu: 140,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 27.5.2020 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit