Järvenpään Opisto

Kielet Haku
På svenska In English

6160 Kuvataidekoulu yläkoulu-lukioikäisille ma 18.15 syksy

Nuorten taideateljeessa, eli kuvataidekoulun yläkoulu- ja lukioikäisten ryhmässä, syvennymme erilaisiin kuvantekemisen tekniikoihin ja ilmaisukeinoihin ryhmän toiveita kuunnellen. Oppitunneilla esimerkiksi piirrämme, maalaamme, valokuvaamme ja teemme grafiikkaa opettajien ohjaamien harjoitustehtävien pohjalta. Teknisten ja ilmaisullisten taitojen syventyessä entisestään rakentuu myös jokaisen taiteentekijän oma tyyli ja ilmaisu.


Kuvataiteen perusopinnoissa kuvataidetta opiskellaan tavoitteellisesti ja tasolta toiselle edeten. Opintojen aikana opitaan luovaa ajattelua, itseilmaisua ja kasvetaan elinikäisiksi taiteen ystäviksi. Järvenpään kuvataidekoulussa opiskellaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän (500 t) mukaan. Opinnot on jaettu kolmeen eri ikäkausiryhmään: Löytöretkeilijöihin (1 - 3 lk), Kisälleihin (4 - 6 lk) ja Nuorten taidepajaan (7 lk >). 

Kuvataiteen yleisen oppimäärän opinnoissa harjoitellaan monipuolisesti kuvataiteen tekniikoita ja ilmaisukeinoja sekä tutustutaan kuvataiteen perinteeseen ja visuaalisen kulttuurin sekä nykytaiteen ilmiöihin. Teoksia tehdään mm. piirtäen, maalaten, muovaillen, rakentaen, valokuvaten sekä animaatioita ja videoita tehden. Oppilaita rohkaistaan monipuoliseen ympäristön havainnointiin sekä kokeilemaan ja yhdistelemään ennakkoluulottomasti eri materiaaleja. Opintojen tavoitteena on tukea oppilaan kuvallisen ilmaisun ja luovuuden kehittymistä, taidesuhteen muotoutumista sekä osallisuutta. Opinnoissa painotetaan taiteidenvälisyyttä ja tutkivaa otetta sekä taiteen tekemisen elämyksellisyyttä. Koko oppimäärän (500 oppituntia) suorittaminen kestää n. 8 - 9 vuotta. Kuvataidekoulussa voi harrastaa myös ilman, että suorittaa koko oppimäärän. Harrastuksen voi aloittaa koska vain, eikä kuvataidekouluun ole pääsykokeita. Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit. Järvenpään kuvataidekoulu täyttää vuonna 2020 jo 40 vuotta! 
Opettaja: Saloheimo Kirsi, Kinanen Sipuliina

Opetuspaikka: Järvenpään Opisto /Kuvataideluokka, Kansakoulunkatu 1 C, 04400 Järvenpää

Päivä ja kello: Ma: 18.15 - 19.45

Syyslukukausi: 24.8.2020 - 30.11.2020 (28 oppituntia)

Kurssimaksu: 140,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 27.5.2020 9.00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit