Järvenpään Opisto ja Järvenpään liikuntapalvelut

Languages Sök
Suomeksi In English

9800 Inspiraatiota kodinsisustukseen

Kursen är avslutad

Kurssilla tutustutaan keskeisiin kodinsisustuksen näkökulmiin ja päästään itse toteuttamaan pieniä suunnittelutehtäviä. 

Kurssi sisältää pienen ennakkotehtävän, joka jatkuu kurssin läpi kulkevana omana suunnitteluprojektina. Projekti toteutetaan osin kotona ja osin tunneilla. 

Vuorovaikutteiset luentoalustukset johdattavat suunnittelutehtäviin. 

Kurssi koostuu kolmesta teemasta: 1) Ajankohtaista sisustuksessa – oman tyylin löytäminen 2) Kalusteet ja tilankäyttö – käytännöllisyys suunnittelussa 3) Materiaalit ja värit – tunnelmien luominen. 

Kurssi ei sisällä oman kodin sisustussuunnitelman laatimista, joskin tähän saa ideoita kurssin aikana. Kurssi on tarkoitettu kaikille sisustuksesta kiinnostuneille, osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta/osaamista.

Materiaalit ja välineet: Opiskelija tarvitsee kurssilla kyniä, paperia (A3), liimaa/teippiä, viivoittimen/skaalatikun, sakset, voit halutessasi ottaa mukaan kannettavan tietokoneen ja älypuhelimen. Ilman tietokonettakin pärjäät. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan sisustuslehtiä voi tuoda mukana.

Kurssin sisältö:

 1) Ajankohtaista sisustuksessa – oman tyylin löytäminen Tutustutaan ajankohtaisiin sisustuksen ilmiöihin ja näkymiin sekä erilaisiin sisustustyyleihin esimerkein ja keskustellen. Tunnilla käydään myös läpi kurssin aikataulu ja sisältö sekä oma pieni suunnitteluprojekti käynnistetään Moodboardin eli tunnelmataulun luomisella. 

2) Kalusteet ja tilankäyttö – käytännöllisyys suunnittelussa Pohditaan käytännöllistä tilasuunnittelua, tilan kalustusta sekä mittasuhteita esimerkkien ja pienten harjoitusten kautta. Omaa projektia laajennetaan harjoittelemalla kalustusta pohjapiirustuksiin ja etsimällä projektiin sopivia kalusteita. 

3) Materiaalit ja värit – tunnelmien luominen Tutustutaan sisustusmateriaaleihin ja väreihin, erilaisten tunnelmien luomiseen. Materiaaleista ja väreistä kootaan omaan projektiin sopiva materiaalikartta. 

4) Lopetus: Koonti ja tehtävien läpikäyminen. Lopetuskerralla käydään keskustellen omia projekteja läpi ja kootaan yhteen kurssilla käytyjä teemoja. Aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Kurssin aikataulu:

28.-29.1  klo 10-15 opetus Järvenpään lukiolla, 18.2. klo 10-13 verkkotapaaminen Zoom-alustalla ja 4.3. klo 10-15 opetus Järvenpään lukiolla.
Lärare: Sisustusarkkitehti Maiju Räty

Antal platser: Maximalt antal platser 15, Anmälda 3, Lediga platser 12

Undervisningsställe: Järvenpään Lukio, Lukionkatu 1, 04410 Järvenpää

Undervisningsspråk: Finska

Dag och klocktid: lör.: 10.00 - 15.00 sön.: 10.00 - 15.00

Vårtermin: 28.1.2023 - 4.3.2023

Kursavgift: 42,00 €

Anmälningstiden börjar: 1.11.2022 0.00

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne