Järvilakeuden kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska

9999310 KIINNOSTAAKO VIETNAM?

Tämä kurssi on päättynyt
Viime lukuvuonna järjestetty Kiinan matka osoittautui menestykseksi ja opistolta on tiedusteltu, voisiko myös muihin kaukokohteisiin suuntautuvia opintomatkoja olla ohjelmassa. Uutena kohteena onkin nyt Vietnam. Kiinan matkalta tutuksi tullut, useilla Vietnamin matkoilla oppaana toiminut Mathias Nylund kertoo luennolla Vietnamista matkakohteena erityisesti kulttuurin ja historian kannalta. Vietnam oli vielä 1970-luvulla köyhä, maatalousvaltainen ja kahtia revitty maa sodan takia. Muutama vuosikymmen tätä ennen Vietnam oli ranskalainen siirtomaa ja vielä aiemmin Kiina hallitsi maata yli tuhat vuotta. Nykyinen itsenäinen Vietnam on nopeasti modernisoituva ja taloudellisesti kehittyvä maa. Se on myös kasvattanut suosiotaan yhtenä kaukomatkojen kohteena. Luennon aikana keskustellaan myös mahdollisesta Vietnamin matkasta maaliskuussa 2020. Matkakohteisiin sisältyisi muun muassa Hanoin vanha kaupunki Old Quarters, risteily Halongin saaristossa, Saigonin kaunis ranskalainen arkkitehtuuri, veneretki Mekong-jokea pitkin ja sotaan liittyviä historiallisia nähtävyyksiä. Mikäli riittävä määrä lähtijöitä löytyy, matkalaisille järjestetään erikseen kokoontuminen, jossa kerrotaan tarkemmin matkaohjelmasta ja matkalle valmistautumisesta. Vastuullinen matkanjärjestäjä on matkatoimisto Ingves & Svanbäck. Luennolle voi kuitenkin tulla mukaan, vaikkei matkalle osallistuminen tulisikaan kyseeseen! Mikäli taasen matka kiinnostaa etkä pääse luennolle, ilmoita nimesi ja yhteystietosi opistolle opisto@jarvilakeus.fi tai 06 2412 9350, niin saat lisätietoja matkasta. Ilmoittautuminen luennolle 20.9. mennessä. Luento on maksuton. Lisätietoa kurssista

VIETNAM – KULTTUURIA JA HISTORIAA

HANOI – HALONGINLAHTI – SAIGON MAALISKUU 2020


Vietnam tarjoaa kulttuuria ja historiaa monella eri tasolla. Nykyinen itsenäinen Vietnam on nopeasti modernisoituva taloudellinen tiikeri, mutta vielä 70-luvulla maa oli köyhä, maatalousvaltainen  ja kahtia revitty sodan takia. Muutama vuosikymmen ennen sitä Vietnam oli ranskalainen siirtomaa ja vielä aiemmin Kiina hallitsi maata yli tuhat vuotta. Matkan huippukohteisiin kuuluvat Hanoin vanha kaupunki Old Quarters, risteily Halongin saaristossa, Saigonin kaunis ranskalainen arkkitehtuuri, veneretki Mekong-jokea pitkin ja  sotaan liityvät historialliset nähtävyydet.


1. PÄIVÄ
Finnairin lento Bangkokiin, jossa vaihto Vietnam Airlinesin lennolle.

2. PÄIVÄ
Saavumme Hanoihin. Majoitumme hotelliimme, joka sijaitsee ihan vanhan kaupungin keskustassa. Pelkkä katuelämä on sinänsä aikamoinen nähtävyys.

3. PÄIVÄ
Vierailemme Hanoin etnologisessa museossa, joka ei ainoastaan kuvaa historiaa vaan näyttää myös sen, miten maaseudulla eletään tänä päivänä eri puolella Vietnamia. Lounaan jälkeen kierrämme vanhan kaupungin polkupyörärikshoilla ja käymme Ngoc Son-temppelissä, joka sijaitsee pienellä saarella Hoan Kiem -järvellä.

4. PÄIVÄ
Käymme  Hoa Lon (Hanoi Hilton) vankilassa, jonne ranskalaiset vangitsivat vietnamilaiset kapinalliset siirtomaa-aikana. Sisällissodan aikana Pohjois-Vietnam säilytti täällä amerikkalaisia sotavankeja, joista tunnetuin oli John McCain. Iltapäivän vierailukohde on Ho Chi Minh -kompleksi, johon kuuluu mm. Vietnamin kommunismin keulahahmo Ho Chi Minhin mausoleumi. Päivän päätteeksi käymme katsomassa perinteistä vienamilaista vesinukketeatteria.

5. PÄIVÄ
Oma tilausbussi vie meidät Halonginlahdelle, jossa siirrymme yksityiselle Djonk-tyyppiselle risteilyalukselle. Koko iltapäivän pääsemme ihailemaan tätä sokeritoppavuorista muodostunutta saaristoa, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintöohjelmaan. Illaksi majoitumme paikalliseen hotelliin.


6. PÄIVÄ
Ajamme bussilla takaisin Hanoin lentokentälle ja lennämme Saigoniin. Majoitumme Saigonin keskustaan ihan kävelykadun Nguyen Hue Boulevardin tuntumassa.


7. PÄIVÄ
Aamulla käymme Itsenäisyyspalatsissa, joka toimi Etelä-Vietnamin presidenttipalatsina ja samalla sisällissodan komentokeskuksena. Tämän jälkeen bongaamme keskustan kauneimmat rakennukset kuten Notre Dame-kirkon ja kuuluisan Saigonin postitalon. Syömme lounaan Saigon Skydeckissa, joka on Vietnamin korkein näköalatorni. Iltapäivällä käymme 20-luvulta asti toimineilla Benh Than -markkinoilla matkamuistoja etsimässä.


8. PÄIVÄ
Tämän päivän kohde on Mekong-joen suisto. Vaihdamme taas kulkuneuvoa ja vene vie meidät eri saarille, joilla saamme tutustua paikallisiin elinkeinoihin. Päiväohjelmaan kuuluu esimerkiksi käynti kookospähkinätyöpajassa, tuk-tuk-ralli, soutuveneretki viidakossa ja lounas paikallisen perheen kotona.


9. PÄIVÄ
Vapaapäivä Saigonissa. Sodasta kiinnostuneille järjestämme valinnaisen päiväretken sotamuseoon ja tutustumisen viidakossa sijaitseviin Cu Chi -tunneleihin.  Pohjois-Vietnamin sissit piiloutuivat tunneleihin ja pääsemme tutustumaan siihen, millaista maanalainen elämä oli ja miten sissit huijasivat, yllättivät ja pelottivat amerikkalaisen vihollisen  yksinkertaisilla mutta kekseliäiillä tempuilla.


10. PÄIVÄ
Finnairin suora lento tuo meidät takaisin Helsinkiin.


ALUSTAVA HINTA:  15 lähtijää = 2090 €/hlö 20 lähtijää = 2040 €/hlö 25 lähtijää = 1990 €/hlö

HINTAAN SISÄLTYY: Finnairin lento Helsinki – Bangkok Finnairin suora lento Saigon - Helsinki Vietnam Airlinesin lento Bangkok – Hanoi Vietnam Airlinesin lento Hanoi – Saigon 7 yötä hotellissa, 2 hengen huoneessa Kaikki kuljetukset Hanoissa, Halongissa ja Saigonissa tilausbussilla/aluksella

Kaikki ohjelman mukaiset pääsymaksut  Puolihoito: 2 ateriaa joka päivä (paitsi lounas viimeisenä vapaapäivänä) Vietnamilaisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan Matkanjohtaja Mathias Nylundin palvelut koko matkan ajan Info-tilaisuus Kauhavalla ennen matkaa Juomarahat oppaalle ja bussinkuljettajalle (norm. noin 30 €/hlö)


HINTAAN EI SISÄLLY: Liittymälennot Pohjanmaalta Helsinkiin (130€/hlö meno/paluu)  Liittymäjuna Pohjanmaalta Helsinkiin (omakustannushinta)  Yhden hengen huone kaikissa hotelleissa (280 €) Matkavakuutus


Lisähintaan: Päiväretki Cu Chi-sissitunnelialueelle (65 €) johon sisältyy: - Pääsymaksu Saigonin sotamuseoon (War Remnants Museum)

- Pääsymaksu Cu Chi-tunneliin 

- Lounas - Oma tilausbussi - Paikallisoppaan palvelut - Matkanjohtajan palvelut (päiväretken toteuttaminen edellyttää min. 12 osallistujaa)


Yhteistyöterveisin, Mathias Nylund

 

HUOM! Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Ilmoittautuminen alkaa: 22.8.2019 8:00:00

Opettaja: Mathias Nylund

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 50, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kauhavan lukion tilat, pieni auditorio, Kauppatie 109, 62200 Kauhava

Päivä ja kello: Su: 13.00-14.30

Syyslukukausi: 29.9.2019 - 29.9.2019

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit