Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

Tervetuloa kansalaisopiston kursseille

Asiakaspalvelu

Papinkatu 3, 80110 Joensuu
puh. 013 337 5929

ma–to klo 10–16.30

Testaa ilmoittautumista

Ilmoittautuminen on helppoa! Voit testata verkkoilmoittautumista kurssilla Testi-ilmoittautuminen. Verkkoilmoittautumiseen ei tarvita tunnuksia, omat henkilötiedot riittävät. Todelliselle kurssille ilmoittautuessasi syötäthän tiedot oikein, jotta voimme tiedottaa kurssia koskevista muutoksista.

Kesä 2019

 • Kesän kurssit on julkaistu verkossa. Kurssin edessä on sana KESÄ:
 • Kursseille ilmoittautuminen verkossa ja puhelimitse ma 8.4.2019 klo 9.00 alkaen.
 • Kesäkurssit löydät oikean ylävalikon hakutoiminnalla sanalla KESÄ. Kesäkursseja voi selata myös kesäoppaan PDF-versiosta.

Kevät 2019

 • Kursseille on jatkuva ilmoittautuminen. Kaikki kurssit löytyvät verkosta ajantasaisina. Voit ilmoittautua myös käynnissä olevalle kurssille, jos kurssilla on tilaa ja kurssin luonne sen sallii.

Kuvataiteen perusopetus

 • Voit tiedustella vapaita kuvataiteen perusopetuksen oppilaspaikkoja Pekkalan toimipisteestä:

  Pekkalan kartano, Pekkalankatu 7a, 80260 Joensuu
  puh. 050 408 7936
  ma–to klo 9-16, pe klo 9-14

 • Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 ajalla: 6.5. - 3.6.2019

Teatteri-, sirkus- ja sanataiteen perusopetus

 • Vapaille oppilaspaikoille voi ilmoittautua näiden sivujen kautta tai asiakaspalvelussa. Lisätietoja ryhmistä saat Hannele Auttilta p. 050 461 2312.
 • Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020 alkaa: 21.5.2019
 • OHJEET JA VINKIT

  Kurssien etsiminen

  Etsi kurssia kurssin nimellä, numerolla, opettajan nimellä tai opetuspaikan nimellä oikean yläkulman hakukentästä.

  Huomioithan, että hakusana tulee olla täysin oikein (esim. numero tai kurssin nimi), jotta ohjelma löytää oikean kurssin.

  Voit tutustua kursseihin myös kotiin jaettavasta opinto-oppaasta tai oppaan PDF-versiosta.

  Ilmoittautuminen ja peruminen

  lmoittaudu viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Jos kurssi on jo käynnissä ja tilaa on, voi sille ilmoittautua myös kesken kauden.

  Kurssin voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen sen alkua. 15€ käsittelymaksu + toteutuneet kurssikerrat veloitetaan mikäli kurssi perutaan myöhemmin.

  Kurssi perutaan aina asiakaspalveluun. Käymättä jättäminen tai opettajalla ilmoittaminen ei peru kurssia.

  Alennukset

  Voit ilmoittautua kurssille verkossa. Saadaksesi alennuksen, ota yhteys asiakaspalveluun ennen kurssin alkua. Alennuksen saamiseen edellytetään todistus.

  Syksy- ja kevätkausi

  Huomioithan ilmoittautuessasi, että suurin osa aiemmista koko lukuvuoden kursseista ovat jaettu syksyn ja kevään osuuteen. Jos samasta kurssista on olemassa sekä syys- että kevätlukukausi, on kurssin nimessä merkintä ”syksy” ja ”kevät”, esim. KEHONHUOLTO syksy ja KEHONHUOLTO kevät. Molemmille kursseille tulee ilmoittautua erikseen.

  Kevätkurssit laskutetaan vasta tammikuussa kurssin alettua.

  Mikäli syksyn kurssi ei käynnisty (eli ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita), kevään kurssi perutaan jo ennakkoon. Tiedotamme peruuntumisista tekstiviestitse.

  Laskutus

  Siirry e-laskuun. Vaihda paperilasku e-laskuksi verkkopankissasi. Ottamalla e-laskun käyttöön, saat kaikki Joensuun kaupungin laskut suoraan omaan verkkopankkiisi. Lue lisää tästä.

  Lasku postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Huom! Jos sinulla on maksamattomia laskuja, et voi ilmoittautu uudelle kurssille.

  Opisto ei lähetä muistutusta erikseen kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

  Erääntyneestä kurssimaksusta seuraa 5 €:n maksumuistutus. Jos kurssilaskua ei maksumuistutuksen eräpäivään mennessä makseta, siirtyy lasku perintään.

  Lahjakortit

  Haluaisitko antaa kurssin lahjaksi? Halutessasi saat tulostetun kansalaisopiston lahjakortin. Ota lahjakorttiasioissa etukäteen yhteyttä: katja.laasonen(at)joensuu.fi / 050 442 8639

  Kurssien tasoluokitus

  Vertaa kurssin esittelytekstin lopussa olevaa tasoluokkaa (esim. Taso: [1]) tason sanalliseen kuvaukseen. Valitse kurssi siitä tasoluokasta, johon arvioit tietosi ja taitosi sijoittuvan.
  Tieto- ja viestintätekniikka
  Kielet
  Liikunta ja tanssi

  ILMOITTAUTUMINEN VERKOSSA

  Valitse näiltä sivuilta kurssit, joille haluat ilmoittautua. Lisää kurssit ostoskoriin painamalla "Ilmoittaudu". Samalla kerralla voit ilmoittautua useammallekin kursseille. Joillekin kursseille ei voi ilmoittautua netin kautta, tällöin soita asiakaspalveluun: 013 337 5929.

  Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite). Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelin, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Tilastokeskusta varten kysymme koulutustaustan ja työllisyystilanteen.

  Täytettyäsi lomakkeen tiedot, lue ja hyväksy ilmoittautumisohjeet ja lähetä ilomoittautumislomake.

  Saat lopuksi sähköpostiin vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan. Ilmoitamme sinulle vapautuvasta paikasta tekstiviestillä. Saat sähköpostivahvistuksessa ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit perua kurssin verkossa.

  Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos olet oikeutettu alennukseen (kts. alennukset), soita asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin alkamispäivään mennessä todistetut alennukset huomioidaan laskussa.

  PERUMISEHDOT

  Kursseilla on minimiosallistujamäärät. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua, kurssi joudutaan perumaan (minimimäärä on opetuspaikasta riippuen 6–9 opiskelijaa). Perumisesta ilmoitetaan aina asiakkaalle tekstiviestillä.

  Voit tehdä perumisen maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua soittamalla asiakaspalveluun. Netin kautta tehdyn ilmoittautumisen voit perua netissä 7 päivää ennen kurssin alkua, säilytä ilmoittautumisnumerot.

  Jos peruminen tapahtuu alle 7 päivää ennen kurssin alkua, perimme 15 €:n käsittelymaksun. Jos perumista ei ole tehty, opiskelija maksaa kurssimaksun kokonaan, vaikka ei olisi osallistunut kurssille. Kurssin maksamatta jättäminen ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

  Jos joudut perumaan ilmoittautumisen kurssin jo alettua, toimita asiakaspalveluun kirjallinen anomus ja todistus perumisen syystä (sairaus tai pysyvä työeste). Kurssista veloitetaan jo toteutuneet tunnit ja 15 €:n käsittelymaksu.

  Maksuton peruminen on mahdollista, mikäli kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti. Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta maksuttomaan perumiseen. Soittamalla asiakaspalveluun ryhmän voi vaihtaa saman aineen eritasoiseen kurssiin, mikäli ryhmässä on tilaa. Kurssia ei voi perua tai vaihtaa ilmoittamalla opettajalle, vaan ainoastaan asiakaspalvelun kautta.

  REKISTERISELOSTE

  Kansalaisopiston rekisteriseloste (pdf)
   

  YHTEYSTIEDOT

  Joensuun seudun kansalaisopisto
  Papinkatu 3, 80110 Joensuu
  Asiakaspalvelu p. 013 337 5929

   

Ajankohtaista

 • 00010

  TESTI-ILMOITTAUTUMINEN

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Verkko
  Osoite: , ,
  Kevätlukukausi: 2.2.2019 - 31.5.2019
  Ilmoittautuminen alkaa: 15.11.2018 9:00:00
  Paikkoja: 500
  kurssilla on tilaa
 • 8001000019 Maksuton

  KESÄ: KAUPUNKIPYÖRÄILYN PERUSTEET MAKSUTON

  Opettaja: Jukka Vainikainen
  Paikka: Opistotalo, lk 200
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Kevätlukukausi: 11.5.2019 - 11.5.2019
  Ilmoittautuminen alkaa: 8.4.2019 9:00:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 95210219 Uusi kurssi!

  ORTODOKSISTEN SUKUJEN TUTKIMUSKURSSI

  Kurssimaksu: 56,00 €
  Opettaja: Tuula Kiiski
  Paikka: Opistotalo, lk 211
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Kevätlukukausi: 26.4.2019 - 27.4.2019
  Ilmoittautuminen alkaa: 12.3.2019 9:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa