Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

34011423 Apea ukkonen – Miesten Itkulaulun kurssi

Kurssi on tarkoitettu miehille, joita kiinnostaa itkuperinne ja sen kulttuuriset juuret etenkin Karjalassa sekä itkun merkitys ja käyttö tunteiden tulkkina. Kurssilla tutkimme ja avaamme sisintämme itkusanojen ja -äänen avulla sekä keskustelemme esiin nousevista kokemuksista. Osallistujat voivat harjoitella itkulaulua itse valitsemallaan aiheella.

Itkuvirsi eli äänellä itku on vuosituhansien aikana kehittynyt tunteen, sanojen ja äänen taide, josta on tullut merkittävä osa etenkin karjalaisten ja inkeriläisten suku- ja kyläyhteisöjen elämää. Itkemällä on ilmaistu ja purettu voimakkaita tunteita kuten menetystä, kaipuuta ja huolia. Itkuilla on myös kiitetty ja osoitettu kunnioitusta. Itkuperinne on perinteisesti naisten harjoittamaa ja ylläpitämää, mutta myös miesten esittämiä itkuja on tallennettu. Näitä arkistoäänitteitä kuuntelemme kurssilla ja haemme niistä itkun miehistä mallia. 


Apea ukkonen -kurssi on tarkoitettu miehille, joita kiinnostaa itkuperinteiden merkitys ja käyttö oman ja yhteisöllisen tunneilmaisun kanavana ja tulkkina. Kurssilla avaamme sisintämme itkusanojen ja -äänen avulla ja keskustelemme esille nousevasta. Tukena on esivanhempiemme jalostama itkukieli ja traditio. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus tehdä itku omasta aiheesta.


Kurssin opettaja Eero Peltonen on runonlaulaja ja pohjoisen perinteen tuntija, tutkija ja kouluttaja. Hän on erikoistunut runo-, kurkku-, ja yläsävellaulun lisäksi itämerensuomalaiseen mytologiaan ja jungilaiseen psykologiaan, sekä osallistunut useille äänellä itkun kursseille ja seminaareihin. Lisätietoa opettajasta www.eeropeltonen.fi.Opettaja: Peltonen Eero

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 14, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Kahilan talo, opetustila, Kauppakatu 11, 80100 Joensuu

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Pe: 17.30 - 20.00 La: 10.00 - 16.00

Kevätlukukausi: 17.2.2023 - 18.2.2023 (9 oppituntia)

Kurssimaksu: 25,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 15.11.2022 9.30

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu