Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

34011623 Kurkkulaulua kultakurkuille

Harjoittelemme yläsävelten tuottamista ja kuulemista sekä kolmea tuvalaisen kurkkulaulun perustekniikkaa, jotka ovat tuulen ujellusta muistuttava höömei, huilumainen sygyt ja matalalta mörisevä kargaraa. Opimme kurkkulaulun hengitystekniikan ja äänenmuodostuksen sekä yhden tuvalaisen laulun. Kurssilla et tarvitse aiempaa laulukokemusta. Avoin, utelias mieli ja sydän riittää.Kurkkulaulua kultakurkuille on mahdollisuus oppia jotain oudon kiehtovaa - tuvalaista kurkkulaulua Mongolian ja Altai-vuoriston rajamailta. Kurkkulaulu pohjautuu animismiin ja shamanismiin. Esimerkiksi joen ranta tai vuorenrinne on perinteinen ympäristö kurkkulaululle. Luonnon keskellä paimentolaiset matkivat eläimiä, tuulta ja vettä. Kurkkulaulu lieneekin saanut syntynsä luonnon äänien jäljittelystä.

Kurssin aikana opettelemme tuvalaisen kurkkulaulun äänenmuodostusta ja hengitystekniikkaa. Harjoittelemme kolmea kurkkulaulutyyliä, jotka ovat tuulen ujellusta muistuttava höömei, huilumainen sygyt ja matalalta mörisevä kargaraa. Opimme myös tuvalaisen kansanlaulun. 

Kurssi sopii kaikille perinteistä, laulamisesta ja tuvalaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Kurkkulaulu ravitsee ja herättelee kehoa monipuolisesti. Monet kokevat etenkin kurkkulaulussa suun onteloissa tuotetut yläsävelet meditatiivisina, rentouttavina ja jopa terapeuttisina. Kurkkulaulu vahvistaa myös hengitystä ja ääntä. 

Kurssilla et tarvitse aiempaa kokemusta laulamisesta. Avoin, utelias mieli ja sydän riittää.


Kurssin opettaja Eero Peltosen seikkailu kurkkulaulun parissa alkoi v. 1996 tuvalaisen kurkkulaulajan Albert Kuvezinin kurssilla. Vuonna 1997 Eero oli mukana perustamassa Suomen kurkkulaulajat ry:tä, joka on tuonut useita kurkkulaulajia Suomeen. Eero on myös runonlaulaja ja perinnekouluttaja. Kurkku- ja runolaulun lisäksi hän opettaa loitsulaulua, ääniarkeologiaa ja harmonista laulua. Lisätietoa opettajasta www.eeropeltonen.fi.Opettaja: Peltonen Eero

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 14, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.

Opetuspaikka: Kahilan talo, opetustila, Kauppakatu 11, 80100 Joensuu

Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Pe: 17.30 - 20.00 La: 10.00 - 16.00

Kevätlukukausi: 24.2.2023 - 25.2.2023 (9 oppituntia)

Kurssimaksu: 25,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 15.11.2022 9.30

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit

1
Ilmoittaudu varalle