Joensuun seudun kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

TERVETULOA KANSALAISOPISTON KURSSEILLE!

Asiakaspalvelu

Papinkatu 3, 80110 Joensuu
p. 013 337 5929

ma-to klo 9.30-15.00

 

Lukuvuosi 2020-2021

Ilmoittautuminen on käynnissä puhelimitse ja näillä sivuilla.

Voit lukea oppaan sähköistä PDF-versiota Issuun sivuilla.

Huom! Opinto-oppaan tiedoista poiketen lisäys kurssin perumisehtoihin: Mikäli valtioneuvoston antamat rajoitukset opetuksessa tiukentuvat kauden aikana, siirrymme mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Jos opetus joudutaan siirtämään kesken kurssin etäopetukseen, etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta perumaan kurssille osallistumista ja saamaan kurssimaksua takaisin.

Huomioithan myös, ettei sairastuminen ole syy perua koko kurssia maksutta. Pysyvän sairauden vuoksi kurssin maksuton peruminen on mahdollista lääkärin todistuksella.

 

COVID-19 info

Jatkamme lähiopetusta syyslukukaudella hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lue lisää ohjeistuksesta: Vapaan sivistystyön koulutuksen toteuttaminen 1.8.2020 alkaen (Opetushallitus)

Joensuun seudun kansalaisopisto noudattaa toiminnassaan valtioneuvoston voimassa olevia ohjeita. Huolehdithan omalta osaltasi koronaviruksen leviämistä ehkäisevistä toimista: 

 • Jätäthän kurssikerran väliin, jos sinulla on flunssan oireita.
 • Opetukseen on valmistauduttu erityisjärjestelyin, joissa huomioidaan turvavälit ja hygieniaohjeet.
 • Turvavälien (väh. 1 m) pitäminen mahdollistetaan oppitunneilla. Oppituntien osallistujamaksimit on mitoitettu tilan mukaan.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Opetuspaikassa on saatavilla käsihuuhdetta. Myös käsienpesu on monissa opetuspaikoissa mahdollista ja suositeltavaa.
 • Tunneilla käytetään pääsääntöisesti omia opetusvälineitä. Jos opetus vaatii yhteisten välineiden käyttämistä, ne puhdistetaan jokaisen käyttäjän välissä tai vähintään oppituntien välissä.
 • Tunnille ei ole mahdollista ottaa mukaan ylimääräisiä henkilöitä, esimerkiksi lapsia tai muita ulkopuolisia henkilöitä.

 

Taiteen perusopetus 2020-2021

Kuvataiteen perusopetus

 • Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja
  puhelimitse 050 408 7936 / Pekkalan toimisto
  ma–to klo 9–16, pe klo 9–14

Teatteri-, sirkus- ja sanataiteen perusopetus

 • Vapaat oppilaspaikat
  verkossa ja puhelimitse 050 461 2312 / Suvi Laaninen
  ti–ke 9–15, pe 9-12

 

OHJEET

 

Testaa ilmoittautumista

Ilmoittautuminen on helppoa! Voit testata verkkoilmoittautumista kurssilla Testi-ilmoittautuminen. Verkkoilmoittautumiseen ei tarvita tunnuksia, omat henkilötiedot riittävät. Todelliselle kurssille ilmoittautuessasi syötäthän tiedot oikein, jotta voimme tiedottaa kurssia koskevista muutoksista.

Kurssien etsiminen

Etsi kurssia kurssin nimellä, numerolla, opettajan nimellä tai opetuspaikan nimellä oikean yläkulman Hae kursseja -hakukentästä.

Huomioithan, että hakusana tulee olla täysin oikein (esim. numero tai kurssin nimi), jotta ohjelma löytää oikean kurssin. Kokeile eri hakusanoja: esim. savityöt -> keramiikka.

Kurssien tasoluokitus

Vertaa kurssin esittelytekstin lopussa olevaa tasoluokkaa (esim. Taso: [1]) tason sanalliseen kuvaukseen. Valitse kurssi siitä tasoluokasta, johon arvioit tietosi ja taitosi sijoittuvan.
Tieto- ja viestintätekniikka
Kielet
Liikunta ja tanssi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua puhelimitse tai verkossa. Jos kurssi on jo käynnissä ja tilaa on, voi sille ilmoittautua myös kesken kauden.

Laskutus

Siirry e-laskuun. Vaihda paperilasku e-laskuksi verkkopankissasi. Ottamalla e-laskun käyttöön saat kaikki Joensuun kaupungin laskut suoraan omaan verkkopankkiisi. Lue lisää tästä.

Lasku postitetaan kurssin alkamisen jälkeen. Jos sinulla on maksamattomia laskuja, et voi ilmoittautua uudelle kurssille.

Opisto ei lähetä muistutusta erikseen kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos kurssi peruuntuu tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Erääntyneestä kurssimaksusta seuraa 5 €:n maksumuistutus. Jos kurssilaskua ei maksumuistutuksen eräpäivään mennessä makseta, siirtyy lasku perintään.

Laskun voi maksaa seuraavilla tavoilla Carelicumissa: Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum liikuntasetelit, Smartum Visa-kortti, Ticket Duo -kortti, Ticket Virike / Mind & Body -kortti sekä E-Passi Sportti & Kulttuuri.
Ota mukaan lasku ja maksuvälineet.

Lisätietoja: Carelicumin palvelut, Koskikatu 5, 80100 Joensuu. P. 013 267 5222. Avoinna ma-ti klo 10-16, ke klo 10-18 ja to-pe klo 10–16.00 ja la–su klo 10–16.

Alennukset

Pyydä alennus aina etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut verkossa, pyydä alennus erikseen puhelimitse asiakaspalvelusta. Verkkoilmoittautumisen pelkkä työtön-rasti ei oikeuta vielä alennukseen. Alennusta ei voi saada enää kurssilaskutuksen jälkeen, pyydä se siis viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Alennuksen saaminen edellyttää todistusta ja yhteydenottoa asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä. Yhtä kurssia kohden voi saada vain yhden alennuksen.

Ilmoittautuminen verkossa

Valitse näiltä sivuilta kurssit, joille haluat ilmoittautua. Lisää kurssit ostoskoriin painamalla "Ilmoittaudu". Samalla kerralla voit ilmoittautua useammallekin kursseille. Joillekin kursseille ei voi ilmoittautua netin kautta, vaan ainoastaan puhelimitse: p. 013 337 5929.

Täytä henkilötietolomakkeen kaikki kohdat huolellisesti: osallistujan nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite). Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelinnumero, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Tilastokeskusta varten kysymme koulutustaustan ja työllisyystilanteen.

Täytettyäsi lomakkeen tiedot, lue ja hyväksy ilmoittautumisohjeet ja lähetä ilmoittautumislomake.

Saat sähköpostiin vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Jos kurssi on jo täynnä, voit saada varapaikan. Ilmoitamme sinulle vapautuvasta paikasta tekstiviestillä. Saat sähköpostivahvistuksessa ilmoittautumisnumeron, jonka avulla voit perua kurssin verkossa.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos olet oikeutettu alennukseen (kts. alennukset), soita asiakaspalveluun ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin alkamispäivään mennessä todistetut alennukset huomioidaan laskussa.

Perumisehdot

Kursseilla on minimiosallistujamäärät. Jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi viikkoa ennen kurssin alkua, kurssi joudutaan perumaan (minimimäärä on opetuspaikasta riippuen 6–9 opiskelijaa). Perumisesta ilmoitetaan aina asiakkaalle tekstiviestillä.

Perumisehdot

◆ Huom! Opinto-oppaan tiedoista poiketen lisäys kurssin perumisehtoihin: Mikäli valtioneuvoston antamat rajoitukset opetuksessa tiukentuvat kauden aikana, siirrymme mahdollisuuksien mukaan etäopetukseen. Jos opetus joudutaan siirtämään kesken kurssin etäopetukseen, etäopetukseen siirtyminen ei oikeuta perumaan kurssille osallistumista ja saamaan kurssimaksua takaisin.

◆ Maksuton peruminen: Peru kurssi maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Kurssin voi perua puhelimitse tai verkossa, jos olet ilmoittautunut verkossa (säilytä vahvistusviestissä saamasi ilmoittautumistunnus).

Huomioithan, ettei sairastuminen ole syy perua koko kurssia maksutta. Pysyvän sairauden vuoksi kurssin kurssin maksuton peruminen on mahdollista lääkärin todistuksella.

◆ Käsittelykulu + toteutuneet kurssikerrat: Kurssin voi perua ainoastaan alle 7 päivää ennen kurssia tai kurssin jo alettua lääkärintodistuksella tai työnantajan todistuksella (sairaus tai pysyvä työeste).  Tällöin veloitamme 15 € käsittelykuluja + toteutuneet kurssikerrat.

◆ Koko kurssimaksu: Jos kurssia ei peruta em. ehtojen mukaisesti, on asiakas velvollinen maksamaan koko kurssimaksun. Laskun maksamatta jättäminen ei peru kurssia. Voit perua kurssin puhelimitse asiakaspalveluaikoina tai verkossa saamillasi ilmoittautumistunnuksilla viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkua. Opettajan kautta ei voi perua kurssia. Jos kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti, on maksuton peruminen mahdollista.

◆ Kurssin vaihtaminen: Jos huomaat, ettei ryhmän taso sovi sinulle, voit vaihtaa sen saman aineen eritasoiseen kurssiin. Vaihda kurssi asiakaspalvelussa. Voit olla yhteydessä suunnittelijaan oikean tason valinnassa

Rekisteriseloste

Kansalaisopiston rekisteriseloste (pdf)
 

Yhteystiedot

Joensuun seudun kansalaisopisto
Papinkatu 3, 80110 Joensuu
Asiakaspalvelu p. 013 337 5929

Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Joensuun seudun kansalaisopiston verkkosivulta
www.joensuu.fi/kansalaisopisto/yhteystiedot

 

Ajankohtaista

 • 0011001520 Maksuton

  Joensuu, luento: Hyvinvointia asumiseen ja rakentamiseen

  Opettaja: Johanna Kerovuori
  Paikka: Carelicum, auditorio
  Osoite: Koskikatu 5 , 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 30.9.2020 - 30.9.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 55
  kurssilla on tilaa
 • 0011720120 Maksuton

  Joensuu, luento: Lihan dry-age menetelmä

  Opettaja: Keittiöpäällikkö Pekka Koponen
  Paikka: Opistotalo, ruokasali
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 28.9.2020 - 28.9.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 30
  kurssilla on tilaa
 • 10011

  Testi-ilmoittautuminen

  Opettaja: Opettaja avoin
  Paikka: Verkko
  Osoite: , ,
  Syyslukukausi: 5.8.2019 - 31.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 25.6.2019 9:00:00
  Paikkoja: 500
  kurssilla on tilaa
 • 20019120

  Taidekirja - matkalla mielikuviin UUTUUS!

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Katri Parikka
  Paikka: Opistotalo, lk 4101, kuvataide
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 12.10.2020 - 16.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 25013920

  Musiikkiteatteri-improvisaatio TPO

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja:  Arvo Jean-Michael Saarinen ja Ilmari Tiitinen
  Paikka: Kahilan talo, opetustila
  Osoite: Kauppakatu 11, 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 10.10.2020 - 11.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 28515420S Huom! Alkamisaika muuttunut.

  Draaman taivas syksy TPO

  Kurssimaksu: 70,00 €
  Opettaja: TeM, näytelmäkirjailija Pirkko Kurikka
  Paikka: Opistotalo, lk 3106
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 10.10.2020 - 12.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 41010320

  Päiväkurssi: Kuvakirja omista kameran kuvista tai skannaten OPSET

  Kurssimaksu: 34,00 €
  Opettaja:  Jussi Ilvonen
  Paikka: Opistotalo, lk 211
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 20.10.2020 - 24.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 13
  kurssilla on tilaa
 • 42010220

  Viikonloppukurssi: Pidetään yhteyttä etäkokousohjelmalla B UUTUUS!

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja:  Tapio Terenius
  Paikka: Opistotalo, lk 103
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 24.10.2020 - 7.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 42070120

  Seniori asioi verkossa OPSET

  Kurssimaksu: 41,00 €
  Opettaja:  Mirja Parviainen
  Paikka: Ylämyllyn koulu, Paloaukean yksikkö, atk-luokka
  Osoite: Patteristontie 12 e, 80400, YLÄMYLLY
  Syyslukukausi: 6.10.2020 - 24.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 52572220

  Lyhytkurssi: Puhu venäjää heti! Jatko

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja:  Antonina Mustonen
  Paikka: Kummun koulu, A-siipi, lk. 204 kielet
  Osoite: Koulukatu 6, 83500, Outokumpu
  Syyslukukausi: 17.9.2020 - 29.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 54018420

  Viron harrastajien teemalauantai

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Tarja Tanttu
  Paikka: Opistotalo, lk 200
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 3.10.2020 - 3.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 60036520S

  Nyplätään pitsiä syksy

  Kurssimaksu: 67,00 €
  Opettaja: Tarja Lampen
  Paikka: Karhunsalon kylätalo, tekstiilitila
  Osoite: Heinäsuontie 110, 81200, Eno
  Syyslukukausi: 26.9.2020 - 5.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 60090020S

  Kudotaan Touhulassa syksy OPSET

  Kurssimaksu: 65,00 €
  Opettaja:  Leena Kettunen
  Paikka: Touhula
  Osoite: Jääskeläntie 5, 83700, Polvijärvi
  Syyslukukausi: 23.9.2020 - 2.12.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 65076120

  Hopeatyöviikonloppu

  Kurssimaksu: 49,00 €
  Opettaja:  Anne Tikkanen
  Paikka: Ylämyllyn koulu, Paloaukean yksikkö, kuvataidelk
  Osoite: Patteristontie 12 e, 80400, YLÄMYLLY
  Syyslukukausi: 9.10.2020 - 11.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 70511020

  Hyvinvoiva selkä UUTUUS

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Jenni Raassina-Asikainen
  Paikka: Opistotalo, juhlasali
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 3.10.2020 - 3.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 16
  kurssilla on tilaa
 • 70571820 Huom! Kurssin kohdalla virhe opinto-oppaassa.

  Akupainantaa arjen vaivoihin #

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Merja Tukiainen
  Paikka: Ylämyllyn koulu, Paloaukean yksikkö, lk 134
  Osoite: Patteristontie 12 e , 80400, Ylämylly
  Syyslukukausi: 20.10.2020 - 17.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 15
  kurssilla on tilaa
 • 71010820

  Eteeristen öljyjen kotikäyttö

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Emilia Lammi
  Paikka: Lyseon peruskoulu, B 104 kotitalouslk.
  Osoite: Koskikatu 10, 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 8.10.2020 - 29.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 72261020

  Terveellistä juurileipää vehnästä

  Kurssimaksu: 50,00 €
  Opettaja:  Susanna Laine
  Paikka: Kontiolahden koulu, kotitalouslk
  Osoite: Keskuskatu 11, 81100, KONTIOLAHTI
  Syyslukukausi: 3.10.2020 - 3.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 72414120

  Kiinalaisia friteerattuja herkkuja

  Kurssimaksu: 39,00 €
  Opettaja:  Helen Chan
  Paikka: Pielisjoen koulu, kotitalouslk. B316
  Osoite: Sirkkalantie 12, 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 10.10.2020 - 11.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 72461020

  Kiinalaisia ruokaherkkuja

  Kurssimaksu: 40,00 €
  Opettaja:  Helen Chan
  Paikka: Kontiolahden koulu, kotitalouslk
  Osoite: Keskuskatu 11, 81100, KONTIOLAHTI
  Syyslukukausi: 26.9.2020 - 27.9.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 12
  kurssilla on tilaa
 • 74512220

  Osterivinokaskurssi

  Kurssimaksu: 29,00 €
  Opettaja:  Topi Linjama
  Paikka: Lyseon peruskoulu, B 103 kotitalouslk.
  Osoite: Koskikatu 10 , 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 2.10.2020 - 3.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 18
  kurssilla on tilaa
 • 75010920

  Järjestellen viihtyisä ja toimiva koti

  Kurssimaksu: 38,00 €
  Opettaja: Heli Eichelberger
  Paikka: Lyseon peruskoulu, C 210 yleislk
  Osoite: Koskikatu 10, 80100, Joensuu
  Syyslukukausi: 21.9.2020 - 26.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa
 • 75080220

  Suola, sooda ja sitruuna!

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja: Tuija Laatikainen
  Paikka: Outokummun palvelutalo, opetustila
  Osoite: Louhelankatu 17 , 83500, Outokumpu
  Syyslukukausi: 9.10.2020 - 10.10.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 10
  kurssilla on tilaa
 • 83014520S

  Niska-selkä F syksy

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Tiia Suvela
  Paikka: Marjalan koulu, liikuntasali
  Osoite: Aurinkokatu 31 , 80140, Joensuu
  Syyslukukausi: 22.10.2020 - 26.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 83512320S Huom! Kurssin kohdalla virhe opinto-oppaassa.

  Kuntotreeni F syksy #

  Kurssimaksu: 48,00 €
  Opettaja: Minna Tornberg
  Paikka: Utran koulu, sali
  Osoite:  Miilunpolttajantie 13 , 80170, Joensuu
  Syyslukukausi: 6.9.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 27
  kurssilla on tilaa
 • 83564520

  Kahvakuula B

  Kurssimaksu: 36,00 €
  Opettaja:  Tiina Dahl
  Paikka: Kulhon koulu, liikuntasali
  Osoite: Rekiraitti 9, 80910, KULHO
  Syyslukukausi: 6.9.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 84011720

  HIIT B

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Noora Kolunsarka
  Paikka: Opistotalo, liikuntasali
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 4.10.2020 - 29.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 89011220S

  Kuntotanssi B syksy

  Kurssimaksu: 25,00 €
  Opettaja:  Iira Rinne
  Paikka: Marjalan koulu, liikuntasali
  Osoite: Aurinkokatu 31 , 80140, Joensuu
  Syyslukukausi: 22.10.2020 - 26.11.2020
  Ilmoittautuminen alkaa: 13.8.2020 9:30:00
  Paikkoja: 20
  kurssilla on tilaa
 • 89511320 Uusi kurssi!

  Nia-tanssi B UUTUUS

  Kurssimaksu: 43,00 €
  Opettaja:  Tiina Lamminaho
  Paikka: Opistotalo, juhlasali
  Osoite: Papinkatu 3, 80110, Joensuu
  Syyslukukausi: 3.11.2020 - 8.12.2020
  Kevätlukukausi: 12.1.2021 - 9.2.2021
  Ilmoittautuminen alkaa: 24.9.2020 9:00:00
  Paikkoja: 14
  kurssilla on tilaa