Hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassin saa, jos suorittaa hygieniapassitestin hyväksytysti. Kurssi sisältää hygieniaosaamistestissä vaadittavia osa-alueita sekä testitilaisuuden. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta www.ruokavirasto.fi (https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/). Kurssille ja testiin osallistujia kehotetaan tutustumaan ennen kurssia mm. tähän aineistoon, koska luennolla ei perusteellisesti käsitellä kaikkia aiheita. Sähköinen mallitesti: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/Hygieniapassitesti/sahkoinen-mallitesti/
Myös täältä löytyy opiskelumateriaalia, Lupa kokata-opas: https://www.ruokatieto.fi/sites/default/files/Flash/lupa_kokata_ruokatietos_printattava_oppilasmateriaali.pdf.
Testiin osallistuvilla tulee olla mukanaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Todistusmaksu 6 euroa sisältyy kurssimaksuun. Uusintatesteistä ja erityisjärjestelyjä vaativista testeistä tulee sopia erikseen, eivätkä ne sisälly mainittuun kurssi-/todistusmaksuun.
Opettaja: Mäki Maarit
Paikkatilanne:
Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.