Kuopion kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

10302010K Isaanin ilta

Tämä kurssi on päättynyt
Koillis-Thaimaan eli Isaanin alue on Thaimaan maantieteellisistä alueista suurin. Yksinkertaisen ja verkkaisen maaseutuelämän keskiössä ovat rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon, tyypillisiä makuja ovat kalakastike, chili, limetti ja tuoreet yrtit. Raikkaat tuliset salaatit ja niiden kanssa tarjottava ”sticky rice” ovat tyypillistä tarjottavaa. Valmistamme illan aikana suosituimpia Isaanilaisia ruokia, ja nautimme ne yhdessä isaanilaiseen tapaan ruokaillen. Sis.15 € raaka-ainemaksua, josta ei alennusta.

Koillis-Thaimaan eli Isaanin alue on Thaimaan maantieteellisistä alueista suurin. Suuret turistimassat eivät ole vielä löytäneet syvällä sisämaassa sijaitsevaan Isaaniin, josta puuttuvat matkailijoita houkuttelevat merenrannat.

Isaanin pääelinkeino on riisinviljely, mutta alueella viljellään riisin ohella mm. sokeria ja ananasta.

Yksinkertaisen ja verkkaisen maaseutuelämän keskiössä Isaanissa ovat rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon. Isaanilaisperheet ovat pitkälti omavaraisia. Luonnosta kerätään talteen kaikki syötäväksi sopiva, ja eläimistä käytetään ravinnoksi kaikki osat.

Vaikka Isaanin alueen ruuat eivät välttämättä ole kovin tunnettuja muualla maailmassa, on Isaanin keittiö ollut jo pitkään Thaimassa ilmiö, ja Isaan onkin tunnetuin ruokamaakunta Thaimaassa. Isaanin ruokiin voi törmätä joka puolella maata, etenkin katuruokakojuissa. Isaanin keittiön tyypillisiä makuja ovat kalakastike, chili, limetti ja tuoreet yrtit. Raikkaat tuliset salaatit ja niiden kanssa tarjottava sticky rice ovat tyypillistä Isaanin keittiön tarjontaa.

Isaanin illan aikana valmistamme suosituimpia Isaanilaisia ruokia, ja nautimme ne yhdessä Isaanilaisenn tapaan ruokaillen

Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 718 4753, anu.korhonen@kuopio.fi

Teacher: Honghin Jaana

Number of places: Maximum number of course participants 16, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Puistokartano, A021 Kotitalous, Puistokatu 20, 70110 KUOPIO

Date and time: We: 16.45 - 20.30

Spring term: 22.1.2020 - 22.1.2020 (5 Lessons)

Price: 36,00 €

Registration begins: 20.5.2019 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject