Kuopion kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

10302201K Viinien peruskurssi KEVÄT

Käytännönläheisellä kurssilla opit maistamaan ja tunnistamaan erilaisia viinejä. Tutustumme eri rypälelajikkeisiin erilaisilta kasvualueilta. Miksi viini maistuu siltä miltä se maistuu? Viinien rakenne, hapokkuus, makeus, tanniinisuus, lasin- ja viinin lämpötilan vaikutus viinin makuun. Kasvualueen merkitys. Viininviljelijän ja -tekijän päätökset viinin rakenteeseen. Perusteita ruoan ja viinin yhdistämiseen. Saat varmuutta viinien tarjoilusta ja valinnasta eri tilanteisiin. Etiketin kieli. Jokaisella kerralla maisteltavia viinejä on seitsemän. Viinit maistellaan puolisokkona ja ne pisteytetään. Sis.44 € viinien hintaa. Ei alennuksia. Kokoontumiskerrat: 13.1., 10.2., 9.3. ja 30.3.20.

Kevään kurssisuunnitelma:

13.1.2020

  • Viinin alkuperä. Rypälelajikkeet Zinfandel ja Malbec sekä Jälkiruoka punaviini
  • Kasvuympäristön vaikutus
  • Vanha- / Uusi Maailma
  • Maa / Alue
  • Kasvuympäristö / Ilmasto
  • Terroir
  • Viininviljelijän ja –tekijän päätökset

10.2.2020

  • Etiketin kieli. Rypälelajikkeet Viognier ja Chenin Blanc sekä Jälkiruoka valkoviini
  • Vanha- / Uusi Maailma / EU
  • Viinin ostaminen ja varastointi
  • Viinisanasto

9.3.2020

  • Viinin ja ruoan yhdistäminen. Rypälelajikkeet Pinot Noir ja Syrah / Shiraz sekä Rosee
  • Maistelupaloja
  • Viinin ja ruoan vuorovaikutus
  • Makeus, hapokkuus, karvaus, suolaisuus, umami

30.3.2020

  • Samppanja ja kuohuviinit sekä PetNat-viini
  • Valmistusmenetelmät
  • Kuohuviinityypit
  • Tyylit ja makeusasteet

Jatkoa syksylle. Tervetuloa myös uudet opiskelijat. Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 718 4753, anu.korhonen@kuopio.fi



Kevään kurssisuunnitelma:

13.1.2020

  • Viinin alkuperä. Rypälelajikkeet Zinfandel ja Malbec sekä Jälkiruoka punaviini
  • Kasvuympäristön vaikutus
  • Vanha- / Uusi Maailma
  • Maa / Alue
  • Kasvuympäristö / Ilmasto
  • Terroir
  • Viininviljelijän ja –tekijän päätökset

10.2.2020

  • Etiketin kieli. Rypälelajikkeet Viognier ja Chenin Blanc sekä Jälkiruoka valkoviini
  • Vanha- / Uusi Maailma / EU
  • Viinin ostaminen ja varastointi
  • Viinisanasto

9.3.2020

  • Viinin ja ruoan yhdistäminen. Rypälelajikkeet Pinot Noir ja Syrah / Shiraz sekä Rosee
  • Maistelupaloja
  • Viinin ja ruoan vuorovaikutus
  • Makeus, hapokkuus, karvaus, suolaisuus, umami

30.3.2020

  • Samppanja ja kuohuviinit sekä PetNat-viini
  • Valmistusmenetelmät
  • Kuohuviinityypit
  • Tyylit ja makeusasteet

Jatkoa syksylle. Tervetuloa myös uudet opiskelijat. Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 718 4753, anu.korhonen@kuopio.fi

Teacher: Kainulainen Juhani

Number of places: Maximum number of course participants 16, There are available places on the course.

Name of course location: Puistokartano, A021 Kotitalous, Puistokatu 20, 70110 KUOPIO

Date and time: Mo: 17.30 - 19.45

Spring term: 13.1.2020 - 30.3.2020 (12 Lessons)

Price: 78,00 €

Registration begins: 20.5.2019 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject