Kuopion kansalaisopisto

Languages Search
Suomeksi På svenska

103022019S Viinien peruskurssi SYKSY

Käytännönläheisellä peruskurssilla opit maistamaan ja tunnistamaan erilaisia viinejä. Tutustumme eri rypälelajikkeisiin erilaisilta kasvualueilta. Miksi viini maistuu siltä miltä se maistuu? Viinien rakenne, hapokkuus, makeus, tanniinisuus, lasin- ja viinin lämpötilan vaikutus viinin makuun. Kasvualueen merkitys. Viininviljelijän ja -tekijän päätökset viinin rakenteeseen. Perusteita ruoan ja viinin yhdistämiseen. Saat varmuutta viinien tarjoilusta ja valinnasta eri tilanteisiin. Etiketin kieli. Jokaisella kerralla maisteltavia viinejä on seitsemän. Viinit maistellaan puolisokkona ja ne pisteytetään. Sis. 44 € viinien hintaa. Ei alennuksia. Kokoontumiskerrat: 16.9., 21.10., 18.11. ja 9.12.19

Syksyn kurssisuunnitelma:

16.9.2019

  • Viinin maistaminen. Rypälelajikkeet Riesling ja Sauvignon Blanc sekä Samppanja
  • Viinin aistiminen
  • Näkö, tuoksu, maku, tunto

21.10.2019

  • Viinin tarjoaminen. Rypälelajikkeet Chardonnay ja Pinot Gris / Pinot Grigio sekä Sherry
  • Pullon avaaminen
  • Lasit, dekantointi, lämpötila
  • Suljentatyypit (korkit)

18.11.2019

  • Viinin rakenne. Rypälelajikkeet Cabernet Sauvignon ja Tempranillo sekä Madeira
  • Ulkonäkö, ikä
  • Hapokkuus, makeus, tammisuus / tanniinit, aroma, alkoholi, bukee
  • Viinin virheet

9.12.2019

  • Erilaiset viinityypit. Rypälelajikkeet Merlot ja Grenache / Garnacha sekä Portviini
  • Lyhyesti viinin valmistus
  • Kuvaukset viinityypeistä
  • Punaviini, valkoviini, rosee, jälkiruokaviinit, väkevöidyt viinit ja kuohuviinit
  • Viinityylit

 Ilmoittaudu myös kurssin kevään osuudelle 10302201K. Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 7184753, anu.korhonen@kuopio.fi.

 

 

 



Syksyn kurssisuunnitelma:

16.9.2019

  • Viinin maistaminen. Rypälelajikkeet Riesling ja Sauvignon Blanc sekä Samppanja
  • Viinin aistiminen
  • Näkö, tuoksu, maku, tunto

21.10.2019

  • Viinin tarjoaminen. Rypälelajikkeet Chardonnay ja Pinot Gris / Pinot Grigio sekä Sherry
  • Pullon avaaminen
  • Lasit, dekantointi, lämpötila
  • Suljentatyypit (korkit)

18.11.2019

  • Viinin rakenne. Rypälelajikkeet Cabernet Sauvignon ja Tempranillo sekä Madeira
  • Ulkonäkö, ikä
  • Hapokkuus, makeus, tammisuus / tanniinit, aroma, alkoholi, bukee
  • Viinin virheet

9.12.2019

  • Erilaiset viinityypit. Rypälelajikkeet Merlot ja Grenache / Garnacha sekä Portviini
  • Lyhyesti viinin valmistus
  • Kuvaukset viinityypeistä
  • Punaviini, valkoviini, rosee, jälkiruokaviinit, väkevöidyt viinit ja kuohuviinit
  • Viinityylit

 Ilmoittaudu myös kurssin kevään osuudelle 10302201K. Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 7184753, anu.korhonen@kuopio.fi.

 

 

 

Teacher: Kainulainen Juhani

Number of places: Maximum number of course participants 16, The course is fully booked, you can register on the waiting list.

Name of course location: Puistokartano, A021 Kotitalous, Puistokatu 20, 70110 KUOPIO

Date and time: Mo: 17.30 - 19.45

Autumn term: 16.9.2019 - 9.12.2019 (12 Lessons)

Price: 78,00 €

Registration begins: 20.5.2019 10:00

Show course calendar

Export calendar

Show other courses on the same subject