Kuopion kansalaisopisto

Kielet Haku
På svenska In English

10302010K Isaanin ilta

Koillis-Thaimaan eli Isaanin alue on Thaimaan maantieteellisistä alueista suurin. Yksinkertaisen ja verkkaisen maaseutuelämän keskiössä ovat rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon, tyypillisiä makuja ovat kalakastike, chili, limetti ja tuoreet yrtit. Raikkaat tuliset salaatit ja niiden kanssa tarjottava ”sticky rice” ovat tyypillistä tarjottavaa. Valmistamme illan aikana suosituimpia Isaanilaisia ruokia, ja nautimme ne yhdessä isaanilaiseen tapaan ruokaillen. Sis.15 € raaka-ainemaksua, josta ei alennusta.

Koillis-Thaimaan eli Isaanin alue on Thaimaan maantieteellisistä alueista suurin. Suuret turistimassat eivät ole vielä löytäneet syvällä sisämaassa sijaitsevaan Isaaniin, josta puuttuvat matkailijoita houkuttelevat merenrannat.

Isaanin pääelinkeino on riisinviljely, mutta alueella viljellään riisin ohella mm. sokeria ja ananasta.

Yksinkertaisen ja verkkaisen maaseutuelämän keskiössä Isaanissa ovat rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon. Isaanilaisperheet ovat pitkälti omavaraisia. Luonnosta kerätään talteen kaikki syötäväksi sopiva, ja eläimistä käytetään ravinnoksi kaikki osat.

Vaikka Isaanin alueen ruuat eivät välttämättä ole kovin tunnettuja muualla maailmassa, on Isaanin keittiö ollut jo pitkään Thaimassa ilmiö, ja Isaan onkin tunnetuin ruokamaakunta Thaimaassa. Isaanin ruokiin voi törmätä joka puolella maata, etenkin katuruokakojuissa. Isaanin keittiön tyypillisiä makuja ovat kalakastike, chili, limetti ja tuoreet yrtit. Raikkaat tuliset salaatit ja niiden kanssa tarjottava sticky rice ovat tyypillistä Isaanin keittiön tarjontaa.

Isaanin illan aikana valmistamme suosituimpia Isaanilaisia ruokia, ja nautimme ne yhdessä Isaanilaisenn tapaan ruokaillen

Opintoneuvonta ja suunnittelu: Anu Korhonen puh. 044 718 4753, anu.korhonen@kuopio.fi

Opettaja: Honghin Jaana

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Puistokartano, A021 Kotitalous, Puistokatu 20, 70110 KUOPIO

Päivä ja kello: Ke: 16.45 - 20.30

Kevätlukukausi: 22.1.2020 - 22.1.2020 (5 oppituntia)

Kurssimaksu: 36,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 20.5.2019 10:00

Näytä kurssin kalenteri

Lisää kurssi omaan kalenteriisi

Näytä saman aineen muut kurssit