null

Kuopion kansalaisopisto

Languages Sök
Suomeksi In English

Ilmoittautumis- ja perumisehdot sekä tietoa opiskelusta, lukuvuosi 2022-2023

Voit tutustua Kuopion kansalaisopiston ilmoittautumis- ja peruskäytänteisiin tämän videon avulla.

Tietoa tietosuojasta ja saavutettavuudesta Kuopion kansalaisopistolla löydät täältä (linkki kansalaisopiston kotisivulle).

Kuopion kansalaisopiston kurssit on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille, mikäli muuta ei mainita. Tätä nuoremmat ovat tervetulleita lasten ja nuorten kursseille.

Kurssit soveltuvat itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Tarkemmat tiedot kursseista: uusi.opistopalvelut.fi/kuopio

Opetuskieli on suomi ja oppitunnin pituus on 45 min., jos kurssitiedoissa ei toisin mainita. Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Ilmoitamme kurssimuutokset ja -peruuntumiset tekstiviestillä tai sähköpostilla. Huolehdi omasta vakuutuksestasi, opisto ei ole tapaturmavakuuttanut opiskelijoitaan.

Opetuksen muodot Kuopion kansalaisopistossa

Lähiopetuksen lisäksi käytämme myös muita opetusmenetelmiä: verkko-opetusta, etäopetusta, monimuoto-opetusta ja pienryhmäopetusta. Verkko-/monimuoto-opetukseen osallistujan tulee ilmoittautuessaan antaa sähköpostiosoitteensa.

Lähiopetus
opetus tapahtuu luokassa.

Ajasta ja paikasta riippumaton verkko-opetus
oppitunnit eivät ole sidoksissa tiettyyn aikaan
paikkana verkkoympäristö, kurssi löytyy verkko-opetuksen osastolta
kurssin nimessä on mainittu verkkokurssi/-opetus

Reaaliaikainen etäopetus
opetus toteutetaan normaalisti, tiettynä aikana, mutta ei luokassa vaan esim. Zoomin kautta
paikkana verkkoympäristö, kurssi löytyy verkko-opetuksen osastolta
kurssin nimen perässä maininta ”reaaliaikainen etäopetus”

Monimuoto-opetus
kurssi voi koostua sekä lähi- että etäopetuksesta tai reaaliaikaisen ja ajasta riippumattoman verkko-opetuksen yhdistelmästä
monimuotokurssit löytyvät joko normaalien tai verkkokurssien joukosta riippuen siitä, millaista opetusta se sisältää
kurssin nimen perässä on mainittu ”monimuoto”

Samanaikainen lähi- ja etäopetus
kurssille voi osallistua joko luokassa tai etänä
löytyy ainealueen normaalien kurssien joukosta
kurssin nimen perässä on maininta ”samanaikainen lähi- ja etäopetus”

Pienryhmäopetus
kurssilla minimi- ja maksimiopiskelijamäärät ovat pienemmät kuin muilla kursseilla

Pari- ja yksilöopetus
esim. kielissä tai musiikissa on yksilö- ja pariopetusta, lisätiedot kurssitiedoissa.

Taitotasot ja rinnakkaiskurssit

Kurssitasot merkitään vuosittain etenevillä jatkokursseilla kurssin nimen perään 1, 2, 3 numerolla jne.

Rinnakkaiskursseissa on sama sisältö, ne merkitään aakkosilla A–Ö.

Opintotodistus

Sinulla on mahdollisuus saada todistus opinnoistasi kansalaisopistossa. Voit tilata todistuksen asiakaspalvelusta. Kuluvan lukuvuoden osallistumistodistus on 5 euroa/kurssi/lukukausi. Aiempien lukuvuosien todistukset 

10 euroa / 20 euroa. 

Koululaisten todistukset oppilaitokseen hakemista varten yht. korkeintaan 15 euroa. Todistuspyynnön tekijä sitoutuu maksamaan tilaamansa todistukset. 

Opintopisteet

Opintopisteitä voi suorittaa erikseen määritellyillä kursseilla. Mahdollisuus opintopisteiden suorittamiseen kerrotaan kurssin tiedoissa. Näillä kursseilla suoritetut opintopisteet kirjautuvat Oma opintopolku-järjestelmään, josta suoritteita pääsee itse katsomaan ja jakamaan. Jos tarvitset opintopisteitä muilta kursseilta, ota jo ennen kurssin alkua yhteyttä aineen suunnittelevaan opettajaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimista varten. Ilmoita asiasta kurssin alussa myös kurssin opettajalle. Merkintä edellyttää säännöllistä osallistumista kurssille ja hyväksyttyä edistymistä opinnoissa. Opintopistekokonaisuuden voi muodostaa yksi tai useampi kurssi. Kansalaisopiston kirjoittama opintopistetodistus maksaa 10 euroa.

Esteettömyys opiskelussa

Opiston tilat, opetusjärjestelyt ja opiskelu on tehty mahdollisimman esteettömäksi. Mikäli olet sitä mieltä, että kurssillasi esteettömyys ei toteudu, ole yhteydessä opettajaan tai kurssisuunnittelusta vastaavaan opettajaan.

Jos opiskelija tarvitsee avustajan, hänen tulee hankkia avustaja itse. Avustajan ei tarvitse maksaa kurssimaksua. Avustajan tulosta kurssille on ilmoitettava vastuuopettajalle viimeistään 6 vrk ennen kurssin alkua.

Koetko, ettei sinua hyväksytä kurssilla omana itsenäsi? Voit ottaa asian puheeksi kurssilla tai opettajan kanssa kurssin ulkopuolella? Lisätietoja esteettömyydestä opiston internet-sivuilta: kansalaisopisto.kuopio.fi 

Ilmoittautuminen kurssille

Kuopion kansalaisopiston kursseille voit ilmoittautua netissä 24/7 uusi.opistopalvelut.fi/kuopio, puhelimitse 017 184 711 tai asioimalla asiakaspalvelussa sen aukioloaikoina. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Katso mahdolliset uudet rinnakkaiskurssit netistä tai kysy asiakaspalvelusta. Jos olet ilmoittautunut kurssille, jonka taitotaso ei ole sopiva, voit soittaa asiakaspalveluun ja vaihtaa ryhmän eritasoiseen kurssiin, jos kurssilla on tilaa.

Ilmoittautumista varten tarvitaan seuraavat tiedot

Kurssin numero/nimi

Osallistujan nimi ja henkilötunnus

Yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite)

Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan puhelinnumero, henkilötunnus ja muut em. tiedot

Koulutustausta ja työllisyystilanne (Tilastokeskusta varten)

Huomioi ilmoittautuessasi    

Ilmoittautumista et voi tehdä opettajalle. Koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittaudutaan erikseen syksylle ja keväälle, kurssit laskutetaan erikseen. Tiedon kurssille pääsystä saat välittömästi sähköpostiisi, eikä kurssin alkamisesta ilmoiteta erikseen.  Kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja, ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kurssimaksun.

Ilmoittaja (alle 18-v. huoltaja) vastaa ilmoittautumisesta, kurssi- ja materiaalimaksuista sekä perumisehtojen noudattamisesta. Anna laskutustiedot (maksajan/huoltajan tiedot), mikäli maksaja on joku muu kuin kurssille osallistuja. Voit ilmoittaa toisen henkilön kurssille vain antamalla omat laskutustietosi. Lasten ja aikuisten yhteisillä kursseilla ilmoittautuminen hyväksytään, kun molemmat ovat ilmoittautuneet. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme puhelimitse vapautuvasta kurssipaikasta varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos emme tavoita sinua, soitamme seuraavalle jonossa olevalle.

Kurssimaksujen maksaminen

Verkkomaksaminen

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun verkkopankissa. Työsuhde-etumaksuun oikeuttavan kurssin voit maksaa verkossa myös ePassilla tai Smartumilla. Mikäli olet oikeutettu alennukseen tai haluat maksaa muilla työsuhde-eduilla, älä maksa verkossa. Alennuksista ja muista työsuhde-etumaksuista on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun joko puhelimitse tai asioimalla asiakaspalvelussa. Yhteydenotto on tehtävä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Myöhässä tullut yhteydenotto ei oikeuta maksun tai alennuksen hyväksymiseen. Yhteydenoton jälkeen voimme pyynnöstä lähettää sinulle sähköpostiisi verkkomaksamista varten maksulinkin, jossa on huomioitu alennukset ja työsuhde-edut. Jos linkitettyä kurssimaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, lähetämme sinulle laskun. Mikäli verkossa maksamasi kurssi perutaan opiston toimesta, otamme yhteyttä verkkopankissa maksetun kurssimaksun palautuksesta tai ePassi/Smartum-verkkomaksun hyvityksestä (kts. Maksaminen työsuhde-edulla). Mikäli itse perut ilmoittautumisen maksuttomana perumisaikana, ota yhteyttä asiakaspalveluun edellä mainittujen maksujen palautuksesta/hyvityksestä. 

Verkkopankissa maksetun kurssimaksun palauttamista varten sinun tulee ilmoittaa pankkitilinumerosi.

Maksaminen laskulla

Lähetämme paperisen laskun kurssin alkamisen jälkeen, mikäli et maksa verkossa. Jokainen kurssi ja osallistuja laskutetaan erikseen. Laskussa on huomioitu todistetut alennukset ja työsuhde-eduilla suoritetut maksut. Alennuksista ja työsuhde-etumaksuista on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun joko puhelimitse tai asioimalla asiakaspalvelussa. Laskun maksamatta jättäminen tai se, ettei ole osallistunut kurssille, ei ole perumista eikä oikeuta laskun mitätöintiin. Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä / hyvittää maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja.

Kurssin läsnäololistassa oleva opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut, oikeuttaa kansalaisopiston tekemään ilmoittautumisen ja opiskelija on velvollinen maksamaan koko kurssimaksun. Maksamattomista kurssimaksuista seuraa 5 euron maksumuistutus, jonka jälkeen lasku siirtyy perintään. Kurssimaksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskeluoikeuden menetyksen.

Maksaminen työsuhde-edulla

Työnantajan työntekijälleen myöntämät työsuhde-edut ovat henkilökohtaisia ja niitä voi käyttää verottajan määrittelemään omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan.

Maksuvälineenä käyvät työsuhde-edut

SmartumPay, Smartum-verkkomaksu, Smartum -setelit, Edenred-kortit, Edenred-mobiilimaksu, Virikesetelit, ePassi-mobiili, ePassi-verkkomaksu, ePassi-puh.numerolla kertaveloitus ja Tyky-setelit. 

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun verkossa ePassi- tai Smartum-verkkomaksulla. Muilla työsuhde-eduilla maksaessasi sinun tulee olla yhteydessä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Syksyn ja kevään kurssimaksun voit maksaa yhtä aikaa syksyllä. Edenred- , SmartumPay- ja ePassi-mobiilimaksut sekä ePassin puh.numerolla tunnistettavat maksut otetaan ensisijaisesti vastaan puhelimitse. Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä / hyvittää maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja.

Jos kurssi peruuntuu tai perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, työsuhde-edulla maksettua maksua ei palauteta. Maksun voit siirtää toiseen kurssiin. Kurssin peruuntuessa otamme sinuun yhteyttä työsuhde-etumaksun hyvityksestä. Jos itse perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, ole yhteydessä välittömästi asiakaspalveluun työsuhde-etumaksun hyvityksestä. 

Työsuhde-edulla voit maksaa seuraavien ainealueiden kurssimaksuja (ei materiaali- tms. maksuja)

kirjallisuus ja ilmaisutaito, kielet, kuvataide, kädentaidot, kudonnan ohjaus, liikunta, tanssi, terveys ja hyvinvointi (osa kursseista), liikunnan ja tanssin kertaliput, musiikki, lapset ja aikuiset yhdessä kursseilla aikuisen kurssimaksuosuuden.

Työsuhde-edulla et voi maksaa seuraavien ainealueiden kurssimaksuja

ihminen, ympäristö ja yhteiskunta, kotitalous, terveys ja hyvinvointi: mm. ensiapu ja muistikoulut, tietotekniikka, kielitutkinnot, tutkintoon johtavat koulutukset, kokataan kotiin vietäväksi -ohjaus, kurssien materiaali- tms. maksuja (verottajan ohje).

Alennukset kurssimaksusta

Todista alennusoikeus ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Tämän jälkeen alennuksia ei myönnetä. Yksi alennus/kurssi. Alennukset koskevat kurssimaksun osuutta, ei kurssin materiaaleja, koneen kunnossapito- tms. maksuja. Yksilö- sekä pienryhmäopetuksesta ei myönnetä alennuksia. Mikäli kurssin tekstissä on maininta ”ei alennuksia”, kurssi ei oikeuta alennuksiin. Alennuksen todistamisen jälkeen, voimme pyynnöstä lähettää sinulle maksulinkin sähköpostiisi verkkomaksamista varten. Opistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä määräajan jälkeen toimitettuja todistuksia alennusoikeudesta. Kun olet ilmoittautunut jo alkaneelle kurssille, ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos olet oikeutettu alennuksiin. 

Työttömyysalennus 50 %

Todistetaan TE-toimiston sähköisellä oma-asiointi-lomakkeella tai työttömyys/lomautuspäätöksellä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Todistuksen työttömyydestä voit lähettää myös sähköpostilla: kansalaisopisto.asiakaspalvelu@kuopio.fi

Alennuksen todistamisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut kansalaisopiston sähköpostiin. 

Pelkkä työtön-merkintä netissä ilmoittautumisen yhteydessä ei oikeuta alennukseen.

Opintosetelialennus

Kursseilta, joissa on merkintä: “Tämä kurssi on opintosetelikurssi”, voi saada opintosetelialennuksen.

Opintosetelialennukseen, ovat oikeutettuja eläkeläiset, jotka eivät ole ansiotyössä sekä maahanmuuttajat, joilla on kotikunta Suomessa. Kurssi on ilmainen, 10 euron alennus kurssimaksusta tai 1 euron alennus kudonnan ohjauksen päivämaksusta. Ilmoittautumisen yhteydessä alennusoikeus ilmoitetaan vastaamalla alennusta koskevaan lisäkysymykseen “kyllä”. Jos olet alle 64-vuotias eläkeläinen, varaudu pyydettäessä todistamaan alennusoikeutesi.

Sisaralennus alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille 

Yksi täysi kurssimaksu oikeuttaa muut sisarukset yhteen 50 % alennukseen. Alennuksen saaminen edellyttää huoltajalta opistossa opiskelevien sisarusten nimien ilmoittamista asiakaspalveluun viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä.

Hyvinvointikortti alle 20-vuotiaille kuopiolaisille lapsille ja nuorille

10 euron alennus Kuopion kaupunki- ja maaseutualueilla järjestettävien lasten ja nuorten kurssien kurssimaksuista Hyvinvointikortilla. Alennuksen saaminen edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä.

Kurssipaikan peruminen

Opiskelija voi halutessaan perua kurssipaikkansa joko sähköpostilla, netissä, puhelimitse tai asioimalla asiakaspalvelussa. Perumista ei voi tehdä opettajalle. Perumisajankohdasta riippuen, peruminen on maksutonta tai maksullista. Maksuton peruminen päättyy 6 vrk ennen kurssin alkamista, ellei kurssin tiedoissa ole toisin mainittu. Jos kurssin viimeinen maksuton perumispäivä on perjantai - maanantai tai arkipyhä, asiakaspalvelussa peruminen on tehtävä edeltävänä arkipäivänä. Maksuttoman perumisajan jälkeen opiskelija maksaa kurssimaksun kokonaan, myös silloin, kun hän jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Maksuton peruminen on mahdollista, jos kurssin paikka tai aika muuttuu oleellisesti. Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

Peruminen netissä

uusi.opistopalvelut.fi/kuopio/fi/my-registrations/

Netti-ilmoittautumisen voi perua netissä maksuttomana perumisaikana. Netissä perumista varten tarvitaan seuraavat tiedot: kurssin numero, puhelinnumero tai sähköpostiosoite sekä ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumistunnus.

Peruminen sähköpostitse

kansalaisopisto.asiakaspalvelu@kuopio.fi

Viestissä mainittava opiskelijan nimi, puhelinnumero sekä peruttavan kurssin numero ja nimi. Perumisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut kansalaisopiston sähköpostiin.

Peruminen puhelimitse

puh. 017 184 711 puhelinpalvelun aukioloaikoina

Peruminen terveydellisistä syistä

Maksuttoman perumisajan jälkeen kurssipaikan peruminen terveydellisistä syistä edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun. Koko lukukauden pituisesta kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat ja toimistomaksu 15 euroa. Jos kurssin tuntimäärästä 50 % on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan. 

Lyhytkurssin peruminen terveydellisistä syistä on tehtävä viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä, jolloin perumisesta veloitetaan materiaalimaksu, jos se sisältyy kurssimaksuun.

Opetuskertojen tai kurssin peruuntuminen

Kurssi toteutetaan, jos kurssin minimiopiskelijamäärä täyttyy viimeistään 6 vrk ennen kurssin alkua. 

Kurssin peruuntumisesta, opetuskerran muutoksesta / peruuntumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille tekstiviestillä tai sähköpostilla. Yhden opetuskerran peruuntuminen ei oikeuta maksun palautukseen. Peruuntuneet opetuskerrat pyritään pitämään myöhemmin lukukauden aikana. Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista peruuntumisista tai opetusmuodon muutoksista.